najbolji u povijesti

[FOTO] Svi su s nestrpljenjem čekali što će Rafael Nadal objaviti nakon trijumfa na Roland Garrosu; Španjolac je poslao jasnu poruku

05.06.2022 u 18:27

Bionic
Reading

Osvojio je Rafa Nadal 14. put Roland Garros, a to mu je i 22. titula na Grand Slam trunirima. Nitko nikad kao Rafa, no svi se pitaju hoće li fantastični Španjolac objaviti kraj karijere

Rafa Nadal je u finalu Roland Garrosa 6:3, 6:3, 6:0 pomeo norveškog tenisača Caspera Ruuda, a onda se emotivnim govorom obratio navijačima.

'Casper, užitak je bio igrati s tobom. Čestitam ti na svemu do sad i jako sam sretan zbog tebe, tvoje obitelji i ekipe i želim ti sve najbolje u budućnosti. Moram se zahvaliti svima u mojoj ekipi. Nevjerojatno je što se događalo ove godine i hvala vam na svemu jer bez vas sve ovo ni ove ni svih prijašnjih godina ne bi bilo moguće', rekao je Rafa Nadal pa nastavio:

  • +25
Rafa Nadal - Casper Ruud, Roland Garros, finale, 5.6.2022. Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON

'Bez vas bih se oprostio puno ranije. Hvala svima koji organiziraju ovaj turnir, najbolji na svijetu. Svi, volonteri, skupljači loptica, ljudi iz organizacije, svi ste sjajni. Zbog vas sam se uvijek ovdje osjećao kao kod kuće. Jako mi je teško opisati osjećaje koje imam.'

A onda se Nadal 'prebacio' na ono što su svi čekali...

'Nikad nisam vjerovao da ću ovdje biti s 36 godina, kompetitivan i igrati još jedno finale na najvažnijem turniru u mojoj karijeri. Samo želim reći puno hvala svima vama koji ste ovdje na nevjerojatnoj podršci. Ne znam što će se dogoditi u budućnosti, ali dat ću sve od sebe da se ponovno vratim', završio je Nadal.

Potom se oglasio i Casper Ruud. Norveški tenisač je čestitao Nadalu poželjevši mu sreću u nastavku karijere.

'Ovo je prvi put da sam ovdje. Prva stvar je najvažnija, a to je čestitati Rafi. Ovo ti je 14. titula ovdje, 22. Grand Slam, ti su veliki prvak', kazao je 23-godišnji Norvežanin.

Za Ruuda je ovo bio prvi Grand Slam finale, a do sada nikada nije prošao dalje od četvrtog kola na nekom od četiri najveća svjetska turnira.

Iako do sada nisu igrali jedan protiv drugog, Španjolac i Norvežanin se dobro poznaju, jer Ruud od 2018. godine trenira u Nadalovoj akademiji na Mallorci.

'Zahvaljujem tebi Rafa, tvojoj obitelji, timu i akademiji što ste me prihvatili širom otvorenih ruku. Nadam se da ćeš nastaviti još neko vreme', dodao je Ruud koji će od ponedjeljka biti šesti tenisač svijeta.

'Ovo je za mene bilo sjajno iskustvo. Svaki put sam igrao pred više od 10.000 navijača. Bili ste divni, veliko vam hvala, to je inspiracija za mene. To mi daje motivaciju da se vratim iduće godine', poručio je mladi Norvežanin.