u ArenI Zagreb

Svi na svjetski taekwondo spektakl, humanitarno međunarodno natjecanje za djecu i mlade

20.11.2018 u 13:41

Bionic
Reading

Jubilarni 20. po redu Jastreb Open humanitarno je taekwondo natjecanje koje se održava u nedjelju 25. studenoga u Areni Zagreb.

Na 20. Jastreb Open ulaz je slobodan uz pozivnicu, a pozivnice za besplatni ulaz mogu se preuzeti kod hostesa na ulazima u Arenu Zagreb od 8 sati ujutro na dan održavanja natjecanja. Pozvani su svi, djeca i odrasli jer sve očekuje zabavan sportski dan pun natjecanja, gost iznenađenja i svjetski taekwondo spektakl prvi put u Hrvatskoj! Veliki show Kukkiwon demo tima pokazat će taekwondo, ne samo kao olimpijski sport, nego i kao drevnu borilačku vještinu.

Kup Veleposlanika Koreje najveće je humanitarno međunarodno taekwondo natjecanje za djecu i mlade u Hrvatskoj, a okuplja preko 1000 natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva te preko 7000 gledatelja. Gledatelje od 12 sati, kada je službeni početak programa, očekuje spektakularan show otvorenja natjecanja uz program najboljeg korejskog demo tima – Kukkiwon. Natjecanje je u organizaciji Taekwondo kluba Jastreb i Veleposlanstva Republike Koreje, a ove godine poklanjaju ga beskućnicima grada Zagreba o kojima skrbi udruga Fajter pa je i ovogodišnji slogan humanitarne akcije „Fajteri za fajtere“. Kod hostesa na ulazima, osim pozivnica koje će se dijeliti, prikupljat će se dobrovoljni prilozi za beskućnike grada Zagreba, a oni koji nisu mogućnosti doći mogu uplatiti dobrovoljni iznos na donacijski račun za humanitarnu akciju HR5924840081502010143.

Taekwondo klub Jastreb, vodeći je taekwondo klub u državi koji broji čak 22 osvojena naslova ekipnih prvaka Hrvatske kroz selekcije seniora, juniora i kadeta. Klub je rasadnik mladih perspektivnih sportaša s 400-tinjak članova, a u svojoj dugogodišnjoj tradiciji od 27 godina djelovanja oblikovao je brojne vrhunske taekwondo sportaše i reprezentativce Hrvatske. Dugi niz godina organizatori su brojnih humanitarnih akcija s mališanima. Promotori i pokrovitelji natjecanja su Predsjednica Republike Hrvatske, Središnji državni ured za šport, Hrvatski Olimpijski odbor, Hrvatski taekwondo savez te Gradonačelnik Grada Zagreba. To je ujedno i najveće međunarodno događanje na prostorima Hrvatske u taekwondo sportu i tradicionalno se održava već 20 godina.