nije atraktivan

Svi jedva čekaju dvoboj Joshue i Furyja, pa je realno da će zbog pandemije koronavirusa bugarski boksač izvisiti...

20.03.2020 u 15:18

Bionic
Reading

Boksački meč između svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Anthonyja Joshue i izazivača Bugarina Kubrata Puleva predviđen za lipanj još nije odgođen zbog koronavirusa, izjavio je Joshuin promotor Eddie Hearn

Eddie Hearn je dao naslutiti da bi u odgodi ovog meča ulogu mogao odigrati meč protiv Tysona Furyja.

'Trenutačno stoji da se borimo protiv Kubrata Puleva 20. lipnja, ali meč bi mogao biti i 25. sprnja, no sve je nesigurno u ovom trenutku', izjavio je Hearn za Sky Sports.

Pulev, 38-godišnji bivši amaterski europksi prvak u super teškoj kategoriji, izjavio je da bi se meč mogao održati negdje pred kraj godine umjesto 20. lipnja na stadionu Tottenhama u Londonu.

Tridesetogodišnji Joshua ima naslov po verzijama WBA, WBO i IBF kojeg je osvojio jednoglasnom odlukom sudaca u borbi protiv Andyja Ruiza Jr. u prosincu.

Fury je osvojio naslov po verziji WBC sjajnom borbom protiv Amerikanca Deontaya Wildera u Las Vegasu nakon čega je poraženi boksač tražio revanš.

No, Hearn ističe kako bi odgode uzrokovane pandemijom koronavirusa mogle dovesti i do promjena u rasporedu boksačkih mečeva. Svima je jasno kako je meč Anthonyja Joshue i Tysona Furyja zanimljiviji, a donio bi i praktički stotinu puta veću zaradu od sraza Joshue i Puleva. Bugarski bi boksač tako, zahvaljujući pandemiji koronavirusa, mogao izvisiti i ostati bez borbe za naslov svjetskog prvaka.

  • +7
Tyson Fury vs. Deontay Wilder Izvor: EPA / Autor: ETIENNE LAURENT

'Pa mislim da bi sada borba Joshua-Fury mogla dobiti prioritet pred borbom protiv Puleva, ako se borba protiv Puleva prebaci na nakon ljeta. Sada se može dogoditi stvarno puno stvari', kazao je Hearn i zaključio:

'Mislim, sve je moguće, ali Deontay Wilder će tražiti da se održi revanš, bilo da to bude u srpnju ili zbog neke više sile u listopadu, možda čak i u studneom.'