DRUŽENJE U PETRAČANIMA

Sve spremno za drugi Falkensteiner Punta Skala triatlon

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.04.2015 12:05
  • Objavljeno 28.04.2015 u 12:05
triatlon

triatlon

Izvor: Promo fotografije / Autor: Falkensteiner Punta Skala triatlon

Dva dana uzbudljivih natjecanja i čak dva državna prvenstva - Falkensteiner Resort Punta Skala ponosno najavljuje drugi Falkensteiner Punta Skala triatlon te poziva sve entuzijaste, zaljubljenike u sport i profesionalce da 16. i 17. svibnja 2015. godine testiraju svoje granice i iskuse čisti adrenalin.

Drugi po redu Falkensteiner Punta Skala triatlon održat će se 16. i 17. svibnja u okolici Falkensteiner odmarališta Punta Skala u Petračanima, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra, TK Split i TK Zadar. Ovogodišnji Falkensteiner Punta Skala triatlon donosi brojne novosti te čak dva državna prvenstva Hrvatske: olimpijski triatlon i mješoviti timski štafetni triatlon koji se po prvi put održava u Hrvatskoj.

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg prvog Falkensteiner Punta Skala triatlona koji je mnogima ostao u prekrasnom sjećanju, sportski događaj koji se održava na jednoj od najljepših lokacija ove godine donosi čak dva dana uzbudljivih sportskih natjecanja. Na prvom Falkensteiner Punta Skala Triatlonu 58 prijavljenih natjecalo se u 4 discipline, a među natjecateljima bili su i glumica Doris Pinčić te sportaš i glumac Mario Valentić. Najljepši ovogodišnji triatlon! – složili su se mnogi prošle godine, a ove godine Falkensteiner Punta Skala triatlon priprema doista spektakularno sportsko događanje na koje se do sada prijavilo 145 natjecatelja, a bogate nagrade osigurat će tvrtke Falkensteiner i Polleo Sport.

Rekreativci svih nivoa fizičke spremnosti mogu se natjecati na ovogodišnjem triatlonu, koji obuhvaća discipline: plivanje, vožnja biciklom i trčanje. Natjecatelji mogu birati između čak šest različitih natjecateljskih discipilina koje su prilagođene svim uzrastima, rekreativcima, ali i vrhunskim profesionalcima, a s obzirom da su utrke podijeljene u dva dana, moguće je sudjelovati na više utrka, ovisno o spremnosti i afinitetima.

Prvi dan triatlona započet će velikim izazovom, državnim prvenstvom Hrvatske u Olimpijskom triatlonu sa 1500 m plivanja, 40 km vožnje bicikla i 10 km trčanja najmjenjenom onim najspremnijima. Za početnike idealan izbor predstavlja Supersprint Triatlon sa 375 m plivanja, 10 km vožnje bicikla i 2,5 km trčanja, obzirom na kraće rute. Profesionalni atletičari, ali i amateri izazov mogu potražiti u uličnoj utrci dugoj 10 km.

Drugi dan triatlona rezerviran je za još jednu zanimljivu disciplinu, Mješoviti timski štafetni triatlon čije se državno prvenstvo po prvi puta održava u Hrvatskoj. S 300 m plivanja, 6.6 km vožnje bicikla te 1.75 km trčanja sigurno će pobuditi znatan interes među sportašima i sportašicama koji će imati priliku dokazati svoju izdržljivost. Najmlađi sportaši se mogu okušati, ali i zabaviti, sudjelovnjem u Akvatlonu s 150 m plivanja i 800 m trčanja, dok će rekreativci imati priliku testirati svoje granice u u kratkoj, ali zahtjevnoj trci, Duatlonu s 1,75 km trčanja, 6 km vožnje bicikla i 1 km trčanja.

Falkensteiner Punta Skala Falkensteiner Punta Skala

Falkensteiner Punta Skala Falkensteiner Punta Skala

Izvor: Promo fotografije / Autor: Falkensteiner Punta Skala

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!