NEKA DOĐU!

Sve se zna, evo u kojoj je jakosnoj skupini ždrijeba završila Hrvatska

21.11.2023 u 22:57

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija će biti u trećoj jakosnoj skupini na ždrijebu za EURO 2024. u Njemačkoj, koji će biti održan 2. prosinca (18 sati) u Hamburgu.

ZAGREB, 21. studenoga 2023. (Hina) - Hrvatska nogometna reprezentacija će biti u trećoj jakosnoj skupini na ždrijebu za EURO 2024. u Njemačkoj, koji će biti održan 2. prosinca (18 sati) u Hamburgu.

Reprezentacije su podijeljene u četiri jakosne skupine, a u svakoj je po šest momčadi. Podjela je napravljena prema plasmanu i bodovima osvojenim u kvalifikacijama za završni turnir, s time da su reprezentacijama koje su igrale u skupinama sa šest momčadi brisani bodovi osvojeni protiv šestoplasiranog sastava.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Tako su u prvoj jakosnoj skupini završili Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija i Engleska te domaćin turnira Njemačka, za koju je već poznato da će igrati u grupi A.

U drugoj jakosnoj skupini su Mađarska, Turska, Danska, Albanija, Rumunjska i Austrija.

Uz Hrvatsku su u trećoj jakosnoj skupini Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka i Nizozemska. S tih pet reprezentacija "Vatreni" neće moći biti u istoj grupi na završnom turniru.

U četvrtoj skupini su Italija, Srbija, Švicarska te tri reprezentacije koje će se na završni turnir plasirati kroz doigravanje koje je na rasporedu krajem ožujka sljedeće godine.

Standings provided by Sofascore