Logo (1)

Spektakl u 16:30

Sve je spremno za još jednu veliku utakmicu i lov na zlato koje nam nedostaje: 'Dat ćemo zadnji atom snage i poginuti na terenu'

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 26.01.2020 09:58
  • Objavljeno 26.01.2020 u 09:58
Bionic
Reading

Hrvatska u 16:30 u finalu Europskog prvenstva u rukometu u Stockholmu dočekuje Španjolsku

Hrvatska rukometna reprezentacija će se danas u 16:30 u Stockholmu boriti za naslov europskog rukometnog prvaka sa Španjolskom. Naši rukometaši su osvojili brojne medalje među kojima su dva olimpijska i jedno svjetsko zlato, ali ono što nedostaje jest titula najboljih u Europi.

Hrvatskoj će ovo biti treće europsko finale, a i u prethodna dva nas je vodio Lino Červar, 2008. godine u Norveškoj kada su nas Danci pobijedili s 24:20 i 2010. u Austriji kada us kobni bili Francuzi koji su slavili s 25:21. Sada nema ni Danaca, ni Francuza. Na putu stoji Španjolska čiji igrači oprezno najavljuju pohod na zlato.

'Svi znamo za pobjednički gen Hrvatske, no mi smo također jako konkurentni i zato i jesmo ovdje. Znamo da će utakmica biti izuzetno teška, ali imamo svoje karte za pobjedu', rekao je 36-godišnji Daniel Sarmiento.

  • +27
Hrvatska - Španjolska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Julen Aguinagalde je izrazio zabrinutost punim tribinama. 'Ne znam kako Hrvatima uvijek uspije napuniti tribine. To je uvijek velika prednost, ali mi smo na to navikli...', rekao je Aguinagalde, a kapetan Španjolske Raul Entrerrios dodao:

'To će biti kao da Hrvati igraju doma. Vidjeli smo to u prvom polufinalu. Čeka nas jako teška utakmica, ali jako uživam na prvenstvu i tako želim nastaviti do kraja.'

Hrvatska je spremna na još jedan veliki podvig i osvajanje jedinog zlata koje još nismo osvojili, ovog europskog.

'Slabije smo spavali, ali smo slatko spavali, s medaljom. Fenomenalan osjećaj, nismo ga imali od 2010. godine i sretan sam što smo ga ponovili, a nadam se da nije zadnji put. Španjolska je fenomenalna reprezentacija, ali i mi smo dobri, i mislim da će to biti jedna lijepa utakmica', rekao je hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak dan nakon trijumfa nad Norveškom, a oglasio se i junak te utakmice Željko Musa:

'O Španjolcima se sve zna, tko puca, tko dodaje na pivota, treba ići preko granice boli, dati zadnji atom snage, poginuti na terenu da bismo ispunili cilj, a cilj je od početka prvenstva bio pobijediti svaku sljedeću utakmicu', zaključio je Musa.

  • +26
Hrvatska - Španjolska, navijači Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Sve je dakle spremno za veliki spektakl i novo veliko slavlje Hrvatske. Od 16:30 smo svi uz 'kauboje' na putu prema novom zlatu.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal