VELIKA KRIZA

Sve gori i gori: Što se to događa s Vettelom!?

12.07.2016 u 09:43

Bionic
Reading

Nakon što je prošle sezone sjajnom vožnjom držao Ferrari blizu Mercedesa sve do završnice sezone, Sebastian Vettel ove godine proživljava krizu, a svoju najgoru utrku odradio je u nedjelju u Silverstoneu...

Četverostruki F1 prvak se muči. Očajnim nastupom u Britaniji izgubio je treće mjesto u ukupnom poretku od timskog kolege Kimija Raikkonena, a kako stvari stoje, pitanje je hoće li završiti sezonu ispred vozača Red Bulla, Ricciarda i Verstappena.

Vettel je utrku u Silverstoneu završio na slabom devetom mjestu. Istina, zbog kvara na mjenjaču startao je s pet pozicija gorom pozicijom od izborene u kvalifikacijama, ali i na njima je vozio bijedno i bio tek šesti. U nedjelju je uspio izletiti sa staze, izgurati Massu i dobiti dodatnu kaznu pa su dva osvojena boda zapravo i puno s obzirom na ono što je pokazao.

'Nije to bio naš dan, jednostavno nismo bili dovoljno brzi,' zaključio je Sebastian Vettel koji je prošle sezone pobijedio triput, a ove još ne zna za trijumf. Podsjetimo, na prošloj utrci u Spielbergu odustao je zbog eksplozije gume, u utrci u kojoj je također kaskao za timskim kolegom.

U Italiji su kritike na račun Nijemca sve glasnije jer je navikao u prošlosti ljubitelje Formule 1 na perfekcionizam, a vjerojatno ga čeka još jedna mučna utrka za dva tjedna u Budimpešti, jer staza Hungaroring puno više odgovara Mercedesu i Red Bullu nego Ferrariju...