BRAVO SUSJEDI

Svaka čast Walesu, ali najveća senzacija Eura zasad su – oni!

23.06.2016 u 11:13

Bionic
Reading

Zadnjih 30 godina mađarska reprezentacija nije predstavlja ništa u europskom nogometu, ali sjajnim nastupom u skupini F na ovom su Euru iznenadili sve...

Mađari su konačno došli na svoje. Nacija koja je prije 60 godina imala reprezentaciju vrijednu osvajanja SP-a, ali je zapela u finalu 1954. u Bernu protiv Njemačke, godinama je tonula prema prosječnosti i zatim dotaknula dno, jer ju na velikim natjecanjima nije bilo od 1986. godine.

Trideset godina kasnije mađarski navijači opet se imaju priliku veseliti. Kiraly, Dzsudzsak, Gera i društvo uspjeli su pobijediti Austriju 2:0 te remijima protiv Islanda i Portugala obraniti prvo mjesto u skupini F, što je najveća senzacija Eura zasad, veća i od impresivnih rezultata Walesa u skupini B.

Mađari su u 3:3 golijadi protiv Portugala pokazali da su prava reprezentacija i da apsolutno zaslužuju sve što im se događa na ovom Euru. Belgijci se možda raduju što su ih izvukli u osmini finala, no izabranici izbornika Bernda Storcka neće se samo tako predati.

'Ovo je san za cijelu Mađarsku, ja sam bez riječi,' izjavio je mađarski strateg nakon remija s Ronaldom i društvom te zahvalio navijačima na fantastičnoj podršci.

Okršaj osmine finala za Mađare je na rasporedu u nedjelju u 21 sat u Toulouseu.