NEVJEROJATNO

Šurjak: Ma što je to par banana!

13.04.2010 u 10:07

Bionic
Reading

Poljudske rasističke ispade zbrajamo već godinama, a Hajduk smireno i bez prevelike pompe plaća kazne i kaznice za nedopustivo primitivno ponašanje svojih navijača. Čini se da neke iz vodstva splitskog kluba ti problemi uopće ne zabrinjavaju

'Digla se prevelika buka oko jedne ili dvije banane koje su navijači bacili na poljudski travnjak. Treba istaknuti sportsko navijanje', kazao je Ivica Šurjak u ponedjeljak komentirajući rasističko ponašanje dijela navijača Hajduka tijekom susreta s Dinamom.

Premda nije bila riječ o jednoj ili dvije banane, nego o količini zbog čije prodaje bi i kumice na placu dobro zaradile, Šurjaka očito uopće ne zamara što neki navijači Hajduka na krajnje primitivan način izražavaju svoje frustracije. Uostalom, da je u pitanju i jedna jedina banana, bila bi puno previše! Možda bi i netko iz HNS-a ili državnih institucija, poput policije, trebao kazati Šurjaku da je rasizam protuzakonito ponašanje, a ne samo pitanje lošeg odgoja.

Ovako, nakon takvih izjava koje umanjuju očito postojeći problem, kako očekivati da ubuduće bude bolje? Kazna na kaznu očito ne pomaže, a još će manje zatvaranje očiju čelnika splitskog kluba.