ZAGREB VS DALMACIJA

Super zanimljiva završnica ragbijaškog PH

05.04.2013 u 12:02

Bionic
Reading

Zanimljiva poluzavršnica Prvenstva Hrvatske u ragbiju. Prvi put u polufinalnim susretima igraju čak tri dalmatinska kluba. Momčad Sinja dočekuje lidera sjeverne regije momčad Zagreba, a Nada u Splitu igra protiv Makarske rivijere.

Zagreb i Nada imaju startne uloge favorita koje će morati opravdati u dva polufinalna susreta. Evo i razmišljanja trenera uoči prvih polufinalnih susreta.

Ivica Dinarina Šimić (Sinj): Konačno smo se kompletirali nakon završetka juniorskog Prvenstva Europe i sastavu su se pridružili juniorski reprezentativci Miloš i Cvrlje. Ne sumnjam da će momčad pod vodstvom kapetana Marka Grčića i ovogodišnjeg pojačanje iz Splita Marina Tvrdića dati sve od sebe u suretu sa Zagrebom. Poštujemo ugled i renome protivnika ali na svom terenu želimo pokazati da Sinj nije zalutao u ovo polufinale.

Luka Marin (Zagreb): Očekuje nas tvrda i teška utakmica na gostovanju u Sinju. Momčad domaćina uvijek je neugodan protivnik na svom igralištu. Ovog proljeća jači su za reprezentativca Tvrdića a stalno im pristižu novi mladići iz omladinskog pogona. Mi smo korektno odradili dosadašnji dio posla te vjerujem da ćemo pružiti dobru igru a time i postići zadovoljavajući rezultat u Sinju. Momčad kompletna stiže u Sinj i spremna je za polufinalne oglede.


Denis Puljiz (Nada): Momčad je spremna i već nestrpljivo iščekuje prvi proljetni ogled. Činjenica da su u polufinalu tri dalmatinske momčadi govori o stalnom napredovanju ragbija u južnoj hrvatskoj regiji. Očekujem da moja momčad još jednom potvrdi status najbolje hrvatske momčadi. Cijelu zimu smo dobro i kvalitetno radili i sad to želimo pokazati na terenu. Momčad Mak. Rivijere uvijek igra bolje na proljeće i sigurno se neće tek tako predati. Iskustva s njihovim proljetnim ogledima sa Zagrebom prošle godine te nedavno sa Mladosti govore da su uvijek spremni na poneko iznenađenje. Pozivam publiku da dođe na naše utakmice jer će sigurno gledati dopadljiv i zanimljiv ragbi

Jakša Lovreta (Mak. Rivijera): U polufinalu nas očekuje zaista najbolja hrvatska momčad što dovoljno govori o težini našeg zadatka. Momčad je u postupku pomlađivanja pa nam je isključiva želja pružiti dostojan otpor Nadi na Starom placu. Želja nam je upravo po uzoru na Nadu oživiti i unaprijediti rad sa mlađim kategorijama kako bi kroz nekoliko sezona mogli biti ravnopravan protivnik splitskoj momčadi.