šimić & miško

Šuker njihov glas nije dobio; Mišković objasnio zašto je tako glasovao

22.12.2017 u 14:49

Bionic
Reading

Na današnjoj izbornoj Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza bilo je burno. No, Davor Šuker osvojio je novi mandat. Čak 48 skupštinara bilo je ZA, tri su bila SUZDRŽANA (među njima i predsjednik NK Rijeka Damir Mišković) dok je jedini glas PROTIV Davora Šukera bio onaj Darija Šimića...

'Nisam odvjetnik pa ne znam je li legalno ili ne. Ako se održava, onda je, ako ne, onda će netko donijeti odluku o tome. Nisam toliko upućen u to. Ako netko nešto želi reći, ima točke 'razno', po meni nije prikladno da se optužuju ljudi. Uključujući mene. Svako ima svoj put i to je demokratski. Hajduk ima svoj put, Rijeka svoj... To je jedna stvar, ali sustavno financiranje sporta je ono što je bitno. A onda neka navija svako za koga hoće', rekao je predsjednik NK Rijeke Damir Mišković nakon što je Davor Šuker na burnoj Skupštini HNS-a dobio novi mandat. No, sve će ostati u sjeni činjenica da su čelnici Hajduka i Splitsko-dalmatinske županije napustili Skupštinu nakon što im nije dozvoljeno da javno iznesu sve kritike na rad HNS-a u Šukerovu mandatu.

'Mislim da to, bez ikakve uvrede, nije bilo lijepo. Nije bilo mjesto, nije bila točka dnevnog reda, bili su upozoreni i mislim da je trebao čekati točku razno da se iznesu stavovi koje je morao poslušati. U demokraciji ne može svatko kako hoće optuživati. No, ovakva organizacija mora biti napravljena na boljem, energičnijem temelju. Šuker je samo jedan od dijelova HNS-a, a svi mi se trebamo bolje organizirati da bi bilo bolje za naš nogomet i sport', kazao je Mišković i pojasnio zašto je bio suzdržan prilikom glasovanja. Dario Šimić bio je jedini glas PROTIV Davora Šukera, Mišković se opredijelio za 'neutralnost'.

>> Davor Šuker novi/stari predsjednik HNS-a; delegacija Hajduka nakon teških riječi napustila Skupštinu!

'Bio je jedini kandidat. Mi iz Rijeke smo bili suzdržani. Ostali smo pri onome što smo najavili. Mi želimo biti dio promjena i dio nečega što treba ići na bolje, a na bolje može ići samo ako se sustavno financira hrvatski sport', kaže Mišković i dodaje:

  • +11
Izborna skupština HNS-a u hotelu Sheraton Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Bez uvrede bilo kome, nije krucijalno tko je predsjednik. Da pitate recimo tko je predsjednik njemačkog saveza, ne bi znali, recimo ja ne znam... Bitno je kakvo će nam biti sustavno financiranje, 70-80% je oko loptačkog sporta i to izumire. Ne može jedan čovjek sam ništa voditi. Od onoga što mi zarađujemo u sportu, treba se vratiti u sportu. Naš prijedlog financiranja nije izdvajanje novca iz hrvatskog proračuna, to je sasvim novi način, novi sistem koji vani sasvim normalno funkcionira...'