3:2 ZA WOLFSBURG

Sudac Stark 'masakrirao' Borussiju Dortmund

08.12.2012 u 17:44

Bionic
Reading

Wolfgang Stark puno je griješio, no 'masakr' je napravio kad nije svirao zaleđe Wolfsburga, a koju sekundu kasnije je bez razloga svirao penal i dao crveni karton domaćinima

Najveće iznenađenje 16. kola Bundeslige priredili su nogometaši Wolfsburga koji su u gostima, u Dortmundu, pobijedili prvaka Borussiju s 3-2. Najbolji igrač Wolfsburga je bio sudac Wolfgang Stark.

Katastrofalni niz pogrešaka je Stark s pomoćnicima napravio u 35. minuti, kod vodstva Borussije 1-0. Prvo su suci propustili svirati očigledno zaleđe Wolfsburga. U nastavku akcije je nešto ispred vratarske linije udarac zaustavio domaći igrač Schmelzer, prvenstveno koljenom, a pomalo i rukom koja ga je slučajno udarila dok je bila uz tijelo.

No, Stark je odlučio svirati i jedanaesterac, ali što je još užasnije - dati izravni crveni karton Schmelzeru. Taj je događaj posve utjecao na sve ono što se događalo do kraja ovog ogleda.

S igračem manje i primljenim pogotkom iz penala (Diego) šokirani domaćin je do kraja prvog dijela primio još jedan pogodak (Naldo). U nastavku se Kloppova momčad uspravila, ušao je u 46. minuti i Ivan Perišić, te je izjednačila iz jedanaesterca pogotkom Poljaka Blaszczykowskoga u 61. minuti, ali do preokreta nije došla. Točnije, na drugoj je strani Nizozemac Dost zabio svoj sedmi prvenstveni gol za slavlje gostiju koji su ovdje posljednji put pobijedili 2008. godine. Tada je bilo 4-2.

Srđan Lakić je cijelu utakmicu odgledao s klupe Wolfsburga, dok u kadru gostiju nije niti bilo Ivice Olića.