ODLAZI U ŠPANJOLSKU

Sud ga oslobodio optužbi za silovanje, ali oprosta nema. Drugi mu pružili ruku...

02.09.2023 u 14:48

Bionic
Reading

Engleski napadač Mason Greenwood (21) ostatak će ove sezone provesti na posudbi iz Manchester Uniteda u španjolskom nogometnom prvoligašu Getafeu, objavio je klub s Old Trafforda.

Greenwood, koji se na terene vraća nakon više od godinu i pol pauze, oslobođen je svih optužbi za seksualni napad i pokušaj silovanja za što ga je optužila njegova tadašnja djevojka, a sadašnja supruga.

U siječnju prošle godine podignuta je optužnica i tada je prestao biti igrač Manchester Uniteda. Kako je (bio) igrač kluba jer je imao višegodišnji ugovor, u Unitedu nisu znali što učiniti s nekada svojim najperspektivnijim igračem, nakon što je oslobođen svih optužbi.

'Ovaj prijelaz omogućit će Greenwoodu novi početak dalje od Manchester Uniteda. Klub će nastaviti pružati podršku Masonu i njegovoj obitelji tijekom ovog razdoblja tranzicije', objavio je Manchester United.

Klub je, prema navodima engleskih medija, želio pružiti novu priliku krilnom napadaču, ali je zbog bijesa dijela navijača i protesta ženske ekipe kluba s Old Trafforda objavljeno da on više neće igrati za United.

Ipak, mladi nogometaš je dobio novu priliku. U posljednjim minutama prijelaznog roka prešao je u španjolski Getafe. Stigao je na posudbu iz Uniteda.

Manchester United će plaćati najveći dio njegove plaće tijekom jednogodišnje posudbe.