povratak slavnog kluba

Stvorili su Duju Ćaletu Cara, a nije ih bilo u HT Prvoj ligi čak osam godina; sada se vraćaju na veliku pozornicu i imaju ambiciozne planove

03.06.2020 u 21:29

Bionic
Reading

NK Šibenik se vraća među elitu i od iduće godine nastupa u HT Prvoj ligi

Šibenik se nakon osam godina ponovno vraća u HT Prvu ligu. Od iduće sezone ponovno ćemo gledati klub sa Šubićevca među elitom i upravo to je bio povod Sportklub televiziji da u podcastu ugosti sportskog direktora Šibenika Ivana Bulata i predsjednika uprave kluba Juru Zoričića.

'Priželjkivali smo rasplet sezone na najbolji mogući način i proslavu s navijačima, ali pandemija nas je zaustavila na tom putu. No, zadovolji smo samim time što smo ponovno prvoligaši. Bit će vremena za slavlje. U ovoj krizi ćemo se pokušati proveseliti s navijačima i ovaj uspjeh dostojanstveno proslaviti', rekao je u uvodu Bulat.

Ulazak u HT Prvu ligu znači i veće troškove natjecanja, ali i ulaganje u igrački kadar i infrastrukturu.

'Voljeli bismo da smo ušli u HT Prvu ligu na način kakav je standardan za naš nogomet, ali ako je moralo ovako, nećemo se žaliti. Presretni smo. Problema i posla je bilo i ranije, a sada ih je duplo više, od organizacije, do planiranja, budžeta i igračkog kadra. Dugo nismo bili ovdje i HT Prva liga se u osam, devet godina jako promijenila. Moramo se uhvatiti u koštac s time', rekao je Zoričić.

U Šibeniku je oduvijek bilo zanimljivih igrača i velikih talenata. Jedan od njih je i Duje Ćaleta Car koji je još kao tinejdžer otišao u Austriju, a sada je na rubu prve postave hrvatske nogometne reprezentacije i velikog transfera koji bi napunio i šibensku blagajnu.

'Da, kada je odlazio iz Red Bulla u Marseille smo dobili sva sredstva koja su nam zagarantirana kada je bio kod nas. Ako ode u novu zemlju, to će se ponoviti. Spominje se neki transfer, a mi čekamo. To bi nam bio dodatni benefit i novčani impuls koji nismo očekivali i koji bi bio itekako dobar', kaže Zoričić pa dodaje:

'Dujina priča je odlična. Što više takvih igrača odgojimo i pustimo ih van kasnije, bit će nam to dobre financijske injekcije. Svi budući transferi značili bi neku novčanu dobit i za nas jer je UEFA tako uredila sustav da se klub dobro može financirati i iz tih izvora. Na nama je da omladinska škola bude što bolja, i što više igrača pustimo preko granice, u idućih 5,6 godina dolaze neočekivani prihodi. Ćaletin novac je sad dobro došao', rekao je Zoričić koji je svjestan da klubovi ovdje moraju živjeti od prodaje pa makar i u tim ranim fazama nogometnog razvoja.

Što su još rekli iz Šibenskog prvoligaša i kakve planove imaju za veliki povratak u HT Prvu Ligu pogledajte OVDJE. A dok čekamo povratak HT Prve lige, pogledajte najbolje akcije i golove iz dosadašnjeg dijela sezone.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.