NJEMAČKI KUP

Stuttgart izbacio Borussiju Dortmund, bilo je i iznenađenja

06.12.2023 u 22:54

Bionic
Reading

U derbi utakmici osmine finala njemačkog DFB Pokala nogometaši Stuttgarta su pred svojim navijačima svladali dortmundsku Borussiju s 2-0

Novu odličnu utakmicu ove sezone odradio je Stuttgart koji je, nakon brojnih prilika, poveo u 54. minuti. Lijepa akcija domaćina okončana je golom Guirassyja. Nakon toga su uslijedile brojne šanse na obje strane. Postigla je Borussia (D) pogodak za 1-1, ali je poništen zbog zaleđa, dok je dvoboj odlučen u 77. minuti. Tada je za 2-0 zabio Katompa Mvumpa.

Prije nešto manje od mjesec dana na istom su stadionu ove dvije momčadi odigrale prvenstvenu utakmicu, a i tada je bolji bio Stuttgart. Slavio je s 2-1.

Ranije tijekom srijede su nogometaši Bayera, vodeći na ljestvici Bundeslige, izborili prolaz u četvrtfinale nakon domaće pobjede 3-1 protiv Paderborna.

Pitanje pobjednika Bayer je riješio u prvom poluvremenu kada je postigao dva pogotka. U 12. minuti strijelac prvog gola bio je Victor Boniface, dok je u 28. minuti Argentinac Exequiel Palacios povećao na 2-0. Kod prvog pogotka asistent je bio hrvatski reprezentativac Josip Stanišić koji je protiv drugoligaša odigrao cijelu utakmicu.

Gosti su zaprijetili u 83. minuti kada je na 1-2 smanjio Klaas, no četiri minute kasnije Schick je postavio konačnih 3-1. Bayer je inače postigao još dva pogotka, ali su oba poništena nakon pregleda VAR tehnologije.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Lošu sezonu prvoligaša u DFB Pokalu upotpunio je Eintracht kod trećeligaša Saarbrueckena gdje je poražen s 0-2. Golove su za domaćina zabili Bruenker u 64. i Kerber u 78. minuti. Saarbruecken je u drugom kolu ovosezonskog DFB Pokala napravio još veću senzaciju kada je s 2-1 svladao Bayern.

Za goste iz Frankfurta od 86. minute je zaigrao hrvatski nogometaš Hrvoje Smolčić, dok Kristijan Jakić nije bio u konkurenciji za ovaj ogled.

U utorak su četvrtfinale izborili prvoligaš Borussia (M) te drugoligaši St. Pauli, Kaiserslautern i Fortuna iz Duesseldorfa.

DFB Pokal, osmina finala:

  • Stuttgart - Borussia (D) 2-0 (Guirassy 54, Katompa Mvumpa 77)
  • Saarbruecken - Eintracht Frankfurt 2-0 (Bruenker 64, Kerber 78)
  • Bayer - Paderborn 3-1 (Boniface 12, Palacios 28, Schick 87 / Klaas 83)

Utorak:

  • Borussia (M) - Wolfsburg 0-0, produžeci 1-0 (Kone 120)
  • Homburg - St. Pauli 1-4 (Mendler 28 / Wahl 24, Saad 64, Hartel 69, Eggestein 73)
  • Kaiserslautern - Nuernberg 2-0 (Tachie 75, Ache 78)
  • Magdeburg - Fortuna Duesseldorf 1-2 (Atik 15 / Niemiec 87, 90+2)