MEĐUNARODNI SKANDAL

Stroga slovenska policija strpala u zatvor Bogdanovićeva suigrača!

19.10.2012 u 13:44

Bionic
Reading

Strogi slovenski granični policajci napravili su u zračnoj luci u Ljubljani rutinski pregled putovnica košarkaša turskog Fenerbahčea, nakon čega su - uhitili i u zatvor proslijedili tamnoputog Romaina Sata

Prva drama odvijala se u četvrtak navečer u ljubljanskoj zračnoj luci. Naime, 31-godišnji Sato, košarkaš koji je rođen u Centralnoafričkoj Republici i koji se školovao u SAD-u gdje je završio poznato Sveučilište Xavier, uhićen je jer po navodu slovenske granične policije ima lažnu putovnicu.

S obzirom na to da je riječ o košarkašu koji je prije dolaska u Tursku igrao u velikim klubovima kao što su Barcelona, Montepaschi ili Panathinaikos, zaista je nevjerojatno da su strogi slovenski policajci ovako postupili.

Podatak kako Fenerbahče u petak navečer u 20.45 sati igra protiv ljubljanske Union Olimpije u sklopu 2. kola Eurolige policajce nije previše zanimao.

Romain Sato

Vrlo brzo, nakon što je ovaj incident poprimio međunarodne razmjere, oglasio se i klub javnim priopćenjem u kojem piše:

'Putovnicu našeg igrača Romaina Sata blokirala je slovenska policija nakon formalne kontrole nad članovima našeg kluba. Romain Sato, koji posjeduje i Schengensku vizu, mnogo je puta ulazio u SAD i ostale europske države. Naš igrač Romain Sato osumnjičen je za posjedovanje lažne putovnice. Jasno je kako je ovo napravljeno kao naređenje da ne igra u petak. Sato će noć provesti u zatvoru i neće moći igrati. Moramo naglasiti kako ovo nije problem dva kluba, ovo je međunarodni skandal', piše u šturom priopćenju.

Kako god završio ovaj skandal ili, bolje rečeno, incident, zaista je čudno što svih ovih godina nijedna granična policija ili čak strogi američki granični policajci, nisu otkrili kako nešto nije u redu s putovnicom ovog sjajnog košarkaša o kojem hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović ima jako visoko mišljenje.

Osim što godinama sjajno igra u Euroligi, Sato je košarkaške stručnjake oduševio i u nedavnoj ekshibiciji protiv NBA momčadi Boston Celtics (video u prilogu).