ne čudi nas

Drhtalo se nad sudbinom Intera zbog odlaska Lukakua, ali trener Crno-plavih je potvrdio tko je zapravo ključni igrač milanskog sastava

19.09.2021 u 10:14

Bionic
Reading

Milanski Inter iako je doživio solidnu rekonstrukciju momčadi, očito je uspješno prebrodio i taj 'face-lifting', u kojem se na nove uloge privikavaju i trener Simone Inzaghi, veznjak Hakan Calhanoglu, napadač Edin Džeko... No, ono što je svima jasno, glavnu riječ u momčadi Crno-plavih i dalje vodi Marcelo Brozović

Aktualnom talijanskom prvaku, milanskom Interu, tijekom ljeta otišlo je nekoliko igrača, od kojih su stožerni bili Romelu Lukaku i Achraf Hakimi, ali otišao je i trener Antonio Conte.

Naravno, bilo je upitno tko će ih i kako zamijeniti, ali očito je da su, unatoč financijskoj krizi, čelnici Crno-plavih uspjeli nadomjestiti.

Potvrđuju to i rezultati, jer Inter je nakon četiri kola, istina i s utakmicom više od prvih pratitelja, na vrhu Serie A, a posljednja uvjerljiva pobjeda od 6:1 nad Bolognom, daje Simoneu Inzaghiju za pravo kako vodi momčad.

I ovaj bivši talijanski reprezentativac, brat puno slavnijeg Filippa Inzaghija, očito zna svoj posao, a u kojem ima nevjerojatnu pomoć hrvatskog veznjaka, 28-godišnjeg Marcela Brozovića. A evo što trener kaže o njemu.

'Odlučio sam ga odmoriti u posljednjih pola sata protiv Genoe i u ovom ogledu protiv Bologne. On je za nas jednostavno - nezamjenjiv. Nije teško zaključiti da postoji razlog zašto je igrao kod svih trenera koji su ga vodili', pojasnio je Inzaghi, te dodao zbog čega je Ivan Perišić ostao sjediti na klupi:

'Na njegovoj poziciji mogu igrati tek Gagliardini, koji je također vrlo koristan, Vecino i Barella. Svjesni smo da nam slijedi zahtjevan period igranja gotovo svakih tri dana. Zato sam morao odmoriti Ivana Perišića i Hakana Calhanoglua, htio sam da se u potpunosti odmore. Također, morao sam dati vremena za odmor i Edinu Džeki'.

  • +14
Inter Milano - Bologna 6:1 (Serie A, 4. kolo) Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI