ŠVICARAC NIJE IZDRŽAO

Federer izgubio živce zbog Đokovića i politike: Ovo je danas bilo posljednje pitanje koje ste postavili!

03.07.2019 u 14:38

Bionic
Reading

Jedan od najvećih tenisača svih vremena Roger Federer poznat je kao miran tip koji rijetko gubi živce. No čini se da su ga novinari pitanjem o Novaku Đokoviću ipak uspjeli izbaciti iz takta

Na Wimbledon, najpoznatiji teniski turnir na londonskoj zelenoj travi, legendarni Švicarac Roger Federer stigao je u dobroj formi. S ukupno 20 osvojenih Grand Slam titula već je odavno ispisao povijest tenisa, a njegovih čak osam osvojenih Wimbledona izazivaju neviđen respekt (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017). Barem je on tako mislio dok nije sletjelo pitanje o Novaku Đokoviću, predsjedniku Savjeta igrača. Naime, poznato je kako je upravo Đoković lobirao da se s mjesta predsjednika ATP-a smijeni Chris Kermode, a onaj koji je bio protiv toga bio je upravo Roger Federer. Od tih dana traje igra pokvarenog telefona na relaciji Federer – Đoković.

U međuvremenu je na mjesto predsjednika ATP-a imenovan Weller Evans, a na pitanje što zna o poprilično dugom sastanku na kojem su s Evansom bili neki igrači te je li mu kolega Đoković što prenio, Federer je kazao:

'Da, imali su sastanak koji je poprilično dugo potrajao. Ne znam o čemu su govorili tijekom tih sedam sati. Nisam razgovarao s Novakom od tada još uvijek, pa zaista ne znam šta bih vam rekao', rekao je Federer dodavši:

'Iskreno, nisam raspoložen za razgovor o politici! U tijeku je drugi dan Wimbledona i ovo je danas bilo posljednje pitanje koje ste postavili o politici!', odbrusio je novinarima Federer. No, tu nije stao:

'Znate, drugi tenisači vole pričati o forhendima i bekendima. Ali ja poštujem sva pitanja, nema problema.'

Dodao je još kako je ukupno gledajući jako zadovoljan situacijom na ATP Touru. Dodao je kako su brojke rekordne kada je u pitanju nagradni fond na turnirima, kada je u pitanju broj gledatelja. No, otkrio je i s čime nije zadovoljan:

'Čini se samo da je politička strana nešto sa čim se borimo, barem dok ne smislimo neko rješenje.'

  • +3
Roger Federer u Halleu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.