SRETNI THOMAS

Strahovalo se od teških ozljeda, a sada ide po olimpijsku medalju

28.01.2014 u 11:32

Bionic
Reading

Osvajač tri zlatne olimpijske medalje, austrijski skakač na skijama Thomas Morgenstern (28) uvršten je na popis putnika na Zimske olimpijske igre u Sočiju, koje počinju 7. veljače, usprkos teškom padu na letaonici u Kulmu kojega je doživio 10. siječnja i ozljedama glave koje je pritom zadobio.

Izbornik austrijske muške reprezentacije u skijaškim skokovima Alexander Pointner u ponedjeljak je objavio imena petorice skakača koje će povesti u Soči, a na njemu se našao i Morgenstern, koji je na ZOI u Torinu 2006. godine osvojio zlato u pojedinačnoj konkurenciji na velikoj skakaonici, te momčadsko zlato, a prije četiri godine je na ZOI u Vancouveru također bio član zlatne austrijske reprezentacije.

Uz Morgensterna, Austriju će u Sočiju predstavljati prošlosezonski ukupni pbojednik Svjetskog kupa, te rekorder po broju pobjeda u Svjetskom kupu Gregor Schlierenzauer, pobjednik ovosezonske "Novogodišnje turneje" Thomas Diethart, te Michael Hayboeck i Andreas Kofler.

Skakači će prvo natjecanje na ZOi imati 9. veljače na maloj skakaonici, 15. veljače na rasporedu je natjecanje na velikoj skakaonici, a 17. veljače momčadsko natjecanje.