VN AUSTRALIJE

Stoner si pobjedom uljepšao rođendan

18.10.2010 u 10:15

Bionic
Reading

Premda je pitanje svjetskog prvaka odlučeno još na prethodnoj utrci u Maleziji, vozaći klase MotoGP potrudili su se u Melbourneu da brojnim gledateljima ne bude dosadno. Na VN Australije pobijedio je domaći vozač Casey Stoner i tako sam sebi darovao najljepši poklon za rođendan

Australski motociklist Casey Stoner (Ducati) pobijedio je u nedjeljnoj utrci klase MotoGP za Velikoj nagradi Australije na Phillip Islandu. To mu je četvrta uzastopna pobjeda na VN Australije, a ujedno i najljepši poklon za 25. rođendan. Drugo mjesto pripalo je novom svjetskom prvaku Španjolcu Jorgeu Lorenzu (Yamaha), koji je naslov osigurao na prethodnoj utrci u Maleziji. Treći je bio najbolji motociklist svih vremena Talijan Valentino Rossi (Yamaha).

Poznat je i svjetski prvak u klasi Moto2, a to je Španjolac Toni Elias, koji je u nedjelju bio sedmi, dok je pobjeda pripala Alexu De Angelisu iz San Marina. Drugi je bio Britanac Scott Redding, a treći Talijan Andrea Iannone.

U naslabijem razredu, do 125 ccm, slavio je Španjolac Marc Marquez (Derbi), i to mu je deveta pobjeda u sezoni. Iza njega u cilj su ušli njegovi sunarodnjaci Pol Espargaro (Derbi) i Nicolas Terol (Aprilia). O tome tko će odnijeti naslov svjetskog prvaka u ovoj klasi odlučivat će upravo ova trojica motociklista. Marquez ima 272 boda, Terol 260, a Espargaro 255 bodova.

Do kraja sezone ostale su još dvije utrke, a sljedeća je VN Portugala u Estorilu 31. listopada.