PRIJEDLOG BEZ PODRŠKE

Stojko Vranković odlazi jer ga se ignorira

14.05.2009 u 16:56

Bionic
Reading

Stojko Vranković se neće kandidirati za novi mandat predsjednika Hrvatskog kluba olimpijaca, iako ga je Upravni odbor te Udruge prije nekoliko dana predložio za predsjednika u razdoblju od 2009-2013.

'Nakon nekoliko dana razmišljanja odlučio sam odbiti kandidaturu i to iz dva razloga. Prvi je neusvajanje Zakona o doživotnim državnim naknadama za nositelje olimpijskih odličja, a drugi je zapravo medijski tretman te naše inicijative, koji je posve nezasluženo u medijima predstavljena kao inicijativa za sportske mirovine. U prvi plan je u medijima došla nekolicina naših vrhunskih sportaša koji su osigurali svoju egzistenciju, a ne i velika većina koja tijekom godina bavljenja vrhunskim sportom nisu to uspjeli i među kojima je puno onih kojima bi te naknade itekako značile,' kazao je Vranković, istaknuvši kako se radi o 170-180 nositelja olimpijskih odličja i odličja sa svjetskih prvenstva u olimpijskim sportovima, te paraolimpijaca.

Vranković je dodao kako doživotne državne naknade za vrhunske sportaše u raznim oblicima ima veliki broj zemalja, među kojima su Srbija, Mađarska i Crna Gora, te je svojem nasljedniku na funkciji predsjednika Hrvatskog kluba olimpijaca zaželio sreću u onome što on za svojeg mandata nije uspio.

Vranković je predsjednik Kluba od njegova utemeljenja 2005., a među brojnim, uglavnom humanitarnim akcijama Kluba, istaknuo je nedavnu akciju za pomoć tragično nastradaloj stolnotenisačici Sandri Paović. Hrvatski klub olimpijaca suosnivač je i Zaklade hrvatskih sportaša, a novog predsjednika će izabrati na Skupštini krajem lipnja.