kako spasiti našu košarku?

Hrvatski košarkaši savez dobio je novog predsjednika; ovo je nasljednik Stojka Vrankovića

08.10.2022 u 14:58

Bionic
Reading

Nakon neopozive ostavke dosadašnjeg predsjednika Stojka Vrankovića, Sabor Hrvatskog košarkaškog saveza je na izvanrednoj izbornoj sjednici održanoj u subotu za novog predsjednika izabrao Nikolu Rukavinu

Nikola Rukavina će tu dužnost obavljati do kraja mandatnog razdoblja, odnosno do sljedeće godine.

Kao v.d. predsjendika Rukavina je bio i jedini predloženi kandidat, a donedavni potpredsjednik Upravnog odbora HKS-a izabran je jednoglasno, sa svih 61 glasova prisutnih zastupnika od ukupno 70, koliko u ovom sazivu broji Sabor.

Rukavina se zahvalio na podršci i povjerenju, posebno naglasivši zasluge dosadašnjeg predsjednika Stojka Vrankovića, sve pokrenute projekte i mnoga otvorena vrata upravo zahvaljujući utjecaju donedavnog predsjednika.

'Želim Vam se zahvaliti na ukazanom povjerenju i izboru za predsjednika Saveza. Izuzetno mi je drago da ste prepoznali smjer kojim želimo da se hrvatska košarka kreće, napore koji su uloženi na svim razinama, od ulaganja u sve lige, preko izričitih poticaja na sudjelovanje u europskim natjecanjima, do važnosti inzistiranja na značaju nacionalne lige', među ostalim je istaknuo novi predsjednik HKS-a te konstatirao:

  • +11
Hrvatska - Finska, osmina finala EuroBasketa 2022. Izvor: EPA / Autor: FILIP SINGER

'Naši se ciljevi mogu ostvariti samo kontinuiranim radom jer razvoj i popularizacija košarke su imperativ. Stoga mi je, naglasit ću još jednom, čast da mogu, zajedno sa svojim suradnicima i uz vašu podršku i povjerenje nastaviti sa započetim radom i ostvarivati sve ono čemu težimo.'

Po izboru predsjednika jednoglasno je dano povjerenje trima novim članovima Upravnog odbora. Ostavke su ranije dali i Ivan Artuković, Mladen Bušić i Renato Martinko, a njihova mjesta zauzeli su Bernard Budimir, Josip Milaković i Ivan Matančić.