KONGRES

Stižu ugledne 'face'! U Zagrebu 250 nogometnih trenera

09.12.2014 u 14:21

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez će po drugi puta ugostiti kongres Udruženja koje okuplja europske trenerske udruge (AEFCA) na kojem će od 9. do 12. prosinca u Zagrebu brojni europski treneri slušati predavanja međunarodnih i domaćih stručnjaka

Ugledni skup će na otvaranju pozdraviti i predstavnik MZOS-a, Tomislav Paškvalin, te predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač i njegov stručni stožer bit će gosti panel diskusije na početku ovog kongresa, a konferencija će i završiti na sličan način, razgovorom s proslavljenim trenerima, uključujući Miroslava Ćiru Blaževića, Otta Barića i Stanka Poklepovića.

FIFA i UEFA instruktor Gerard Houllier bit će jedan od predavača, a svoja znanja i iskustva s kolegama će podijeliti i Bernd Stober, glavni skaut Njemačkog nogometnog saveza i Mika Paatelainen, izbornik finske reprezentacije. Pokazne treninge održat će hrvatska U-17 reprezentacija i U-15 momčad GNK Dinama.

Na kongresu će sudjelovati oko 250 inozemnih i domaćih trenera. Pozvani su i svi bivši izbornici hrvatske reprezentacije, treneri MAXtv Prve lige, 2. HNL kao i voditelji nogometnih škola, treneri s UEFA PRO licencom i drugi gosti.

Službeni program počinje u srijedu u 9:00 sati pozdravnim govorima, a istoga dana na kongresu će panel diskusiju imati izbornik Kovač i njegov stručni stožer. U četvrtak će, osim na bogatom stručnom programu, sudionici prisustvovati utakmici Europske lige između Dinama i Celtica, a u petak će zanimljivo biti na spomenutom okruglom stolu s proslavljenim trenerima.