mijenja sport?

Stipe Miočić u danu rođendanskog slavlja, najavio nešto što će u borilačkom sportu izazvati oduševljenje

19.08.2020 u 18:11

Bionic
Reading

Amerikanac hrvatskih korijena, Stipe Miočić ove srijede napunio je 38 godina, a proteklog vikenda osigurao si je najljepši rođendanski poklon. Miočić je obranio naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji pobijedivši jednoglasnom odlukom sudaca 41-godišnjeg Amerikanca Daniela Cormiera u borbi održanoj u noći sa subote na nedjelju u Las Vegasu i postao najbolji UFC-ov teškaš

Nakon druge pobjede nad Danielom Cormierom, koji se potom i 'umirovio', Stipe Miočić proglašen je najvećim borcem teške kategorije.

Četiri dana od pobjede slavi rođendan, 38., naravno u krugu obitelji, a u intervjuu za 24 sata opisao je kakav je osjećaj obraniti titulu prvaka i postati najveći teškaš u povijesti?

>> Stipe Miočić dobio suspenziju, ali ne samo da se ne smije boriti, već ne smije ni na treninge

'Ovaj osjećaj je zapravo jako teško opisati riječima. Ne znam što drugo mogu reći osim da je osjećaj savršen. Ipak, moram naglasiti kako ovo nije samo moja pobjeda. Nisam je samo ja donio i zaradio. Za ovo je zaslužan cijeli moj tim. Toliko naporno smo radili cijelo to vrijeme, a bilo je i jako puno odricanja. Jako sam zahvalan i blagoslovljen što sam okružen takvim ljudima koji su spremni uvijek pomoći.

U intervjuu za 24 sata otkrio je i koga vidi kao glavnu facu u svijetu boksa.

'Bez ikakvog razmišljanja, za mene je to Floyd Mayweather. Tip je stvarno nevjerojatan boksač'.

A koje je vaše mišljenje o Tysonu Furyju?

'On je stvarno, stvarno dobar. Pametan je borac i svaku njegovu borba je užitak gledati. Za njega se slobodno može reći da čovjek briljira baš svaki put kad uđe u ring'.

Tyson Fury ili Anthony Joshua? Koga biste radije gledali s druge strane? Koje je vaše mišljenje o njima?

'I Tyson i Anthony su odlični borci, ali moj odgovor je - stvarno mi je svejedno. Borit ću se sa svakim koga stave ispred mene. Spreman sam za sve'.

Biste li voljeli, imate li zapravo želju, odraditi borbu s njima po pravilima boksa?

'Naravno da imam. Možda uskoro bude tako nešto. Sve ćemo vidjeti u bliskoj budućnosti i mislim da bi takva borba bila fenomenalna za sve strane. No trenutačno nisam toliko fokusiran na borbe i planiranje borbi, nego na isključivo odmor i uživanje s članovima obitelji tijekom ostatka ljeta'.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE OVDJE.

  • +8
Stipe Miočić vs Daniel Cormier Izvor: Profimedia / Autor: Hans Gutknecht / Zuma Press / Profimedia