GDJE JE ZAPELO?

Stipe Miočić objasnio kakva je zaista situacija oko njegovog povratka borbama; i on je ostao neugodno iznenađen UFC-om

26.08.2021 u 15:06

Bionic
Reading

Stipe Miočić trenutno živi lijep obiteljski život. Moglo bi se reći kako mu ništa ne nedostaje, ali to zapravo ne bi bila istina. Kako je na UFC 260 priredbi ostao bez pojasa prvaka UFC-ove teške kategorije, sigurno nije sve onako kako on voli vidjeti Bez tog pojasa je već pet mjeseci, a za sada nema nikakvih pokazatelja kad bi mogao dobiti priliku isti vratiti

Sve otežava činjenica da je teška kategorije nakon njegove posljednje borbe postala pomalo kaotična. Organizirana je po mnogima nepotrebna borba za privremenu titulu, Jon Jones svoj povratak u Octagon i teškaški debi konstantno odgađa, a i sam prvak Ngannou se pita što se zapravo događa. Iz svoje clevelandske obiteljske idile, Miočić je dao svoj osobni pogled na to.

'Kažite mi kad divizija nije u kaosu, jednostavno mi kažite kad nije?', odmah je na ovaj način Stipe Miočić započeo svoj razgovor za MMA fighting koji prenosi Fight Site.

I uistinu, otkako je Miočić postao teškaš iz UFC-ovog vrha, rijetko kad je bilo sve jasno po pitanju tko bi mogao biti izazivač, kad će se borba za titulu održati i kakvo je stanje s ostalim borcima iz vrha.

Zapravo, kao da UFC još od Brocka Lesnara traži nešto slično, teškaša koji će garantirati milijune prodanih prijenosa te ulaznica i najveću medijsku pažnju. To nisu uspjeli dobiti niti s jednim teškaškim prvakom nakon toga, čak niti s Cainom Velasquezom ili s Miočićem.

Zbog toga ne treba čuditi što UFC kao da je zaboravio na Miočića čim je on krajem ožujka izgubio pojas prvaka porazom od Francisa Ngannoua. To je ovim putem i potvrdio, rekavši kako već pet mjeseci nema kontakta između njega i poslodavca.

'Kod mene nema ništa novog. Ali, čini se da je to sa mnom već standardna situacija. Sad bi moglo biti vrijeme da Dana i ja sjednemo te pokušamo pronaći pravi put za mene', rekao je Stipe, dodavši kako mu nikakva borba nije ponuđena te da mu se to nikako ne sviđa, osvrnuvši se i na održanu borbu za privremenu titulu između Lewisa i Ganea, odnosno to da se on nije našao u njoj:

'To je bila UFC-ova odluka, nemam ništa s tim. Bilo bi mi drago da su me nazvali i ponudili mi borbu. Nisam dobio niti jednu ponudu, o tome govorim. Vjerojatno ju ne bih mogao prihvatiti, no bilo bi lijepo da su ponudili. Trenutno se tu događa toliko puno stvari, pokreće se nešto i mislim da ćemo u rujnu morati sjesti te vidjeti kakav plan možemo posložiti.'

Njegov plan i dalje je jasan, odnosno ono kako bi on volio vidjeti razvoj situacije. Ambicija se nije promijenila.

'Iskreno, glavna ambicija mi je vratiti titulu. Definitivno želim još jednu borbu protiv Francisa. Nadam se da će ju zadržati i onda se možemo ponovno boriti, a ja mogu vratiti ono što je moje', otkrio je, dodavši nešto o tome što je tako brzo jednostavno zaboravljen:

'To mi se događa cijelu karijeru. I u redu mi je. Možda sam predobar momak za njih, ne znam što reći. Možda je problem što ne govorim sranja. Tko zna?'

Stipe nije potvrdio da ne bi prihvatio neku drugu borbu osim one za titulu, ali svakako istu želi što prije, posebno jer je prije tjedan dana napunio 39 godina. Ako predugo čeka mogao bi priliku dočekati kad već bude u petom desetljeću. Već sad zna što treba promijeniti da sve završi drugačije nego u ožujku.

'Postoji puno toga što mogu prilagoditi. Čak i kad pobijediš, puno je stvari koje možeš promijeniti. Vidim puno toga što sam napravio dobro, ali vidim isto tako puno toga što nisam. No slušajte, ono što je najvažnije, nokautiran sam. Želim vratiti pojas, to je ono o čemu razmišljam, nisam razmišljao o umirovljenju. Još uvijek se jednako dobro zabavljam i dok je tako te dok je moje tijelo u dobrom stanju, nastavit ću se boriti', objasnio je čovjek koji upravo ovih dana očekuje prinove. Njegova supruga Ryan Marie trebala bi uskoro na svijet donijeti sina Matea. Stipe i Ryan već imaju trogodišnju kći Meelah.