premijera 15. rujna

Obožavatelji Michaela Schumachera osam godina čekaju pravu informaciju, a sada će članovi obitelji otkriti mnoge detalje iz života i karijere legendarnog Nijemca

25.08.2021 u 17:43

Bionic
Reading

Sedmerostruki prvak u Formuli 1 Michael Schumacher krajem 2013. godine doživio je tešku nesreću na skijanju u francuskim Alpama. Schumacher je u padu glavom udario glavom u kamen i doživio teške ozljede mozga, a borba za njegovo ozdravljenje i dalje traje

Iako je oko Michaela Schumachera već osam godina sve obavijeno velom tajne, što je i razumljivo s obzirom na zdravstveno stanje, ali i želju obitelji da se o tome ne govori niti ne piše, ovih dana, točnije na 30. obljetnicu njegova debija u Formuli 1, objavljen je trailer dokumentarca koji opisuje i govori o njegovoj veličanstvenoj karijeri.

Film bi pred gledatelje trebao stići 15. rujna.

Netflix je najavio kako ćemo iz filma saznati mnoge nepoznate detalje i da će o njima pričati članovi obitelji, supruga Corinna, kćer Gina-Maria i sin Mick.

Schumacher, rođen 3. siječnja 1969. godine, debitirao je u Formuli 1 na VN Belgije 1991. godine, u Jordanovom bolidu s brojem 32. Godinu dana kasnije je na istoj stazi zabilježio prvu pobjedu.

Posljednju pobjedu je ostvario 2006. godine u Kini, a službeno se umirovio  2012. godine. Osvojio je sedam naslova prvaka Formule 1, od 1994. do 2004. godine. Ostvario je 91. pobjedu i 155 puta se penjao na pobjedničko postolje. Imao je 68 pole-positiona te je odvozio 77 najbržih krugova, vozeći za Jordan, Benetton, Ferrari i Mercedes.