UVOD IZ SNOVA

Stipčević gradio, Zadar pregazio moćne 'zmajčeke'

10.10.2009 u 17:56

Bionic
Reading

Slovenskoj Olimpiji je dozlogrdio život u sjeni regionalnih konkurenata i ovoga su ljeta u klub vratili jaka imena s reprezentacijskog popisa, no na otvaranju sezone teško su poraženi od Zadra, koji očito nije shrvan odlascima Johnsona i Gečevskog

Slovenska institucija u Krešinoj dvorani na Višnjiku nije imala izgleda, Zadar je uporno povećavao svoju prednost i na kraju balade brojne navijače oduševio rezultatom 79:59 (32:25, 15:10, 12:10, 20:15). Gotovo polovinu primljenih koševa Zadrani su 'propustili' u prvoj četvrtini, da bi nakon toga momčad Zmage Sagadina zaigrala obranu iz knjige i potpuno onemogućila protivnika.

Najbolji pojedinac kod domaćina bio je Rok Stipčević sa 17 koševa (šut 7-11), osam dodavanja, četiri skoka i tri oduzete lopte. Ove sezone on bi morao biti najjača zadarska karika, više nema sumnje da je upravo on vođa momčadi. Pratili su ga novopridošli Amerikanac Downs i Tome Ružić sa po 15 ubačaja, a Car je dodao 11.

Zadrani su dominirali u skoku, a kvalitetu njihove obrane najbolje oslikava podatak da je izvanredni Sani Bečirović utakmicu završio sa šutem 1-11. Sašo Ožbolt zabio je 13, Uroš Slokar devet, no sigurno je da uprava 'zmajčeka' od svojih zvijezda u nastavku sezone očekuje puno više.

Sljedeće kolo Zadru donosi gostovanje kod Radničkog u Kragujevcu. Dvoboj je na rasporedu u utorak u 18 sati.