PA KUD PUKLO...

Štimac: Želim Francusku u dodatnim kvalifikacijama

14.10.2013 u 10:29

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativci otputovali su u Škotsku gdje igraju posljednju kvalifikacijsku utakmicu skupine za Svjetsko prvenstvo. Iako se loša atmosfera mogla iščitati na licima igrača, izbornik Igor Štimac i dalje nije zabrinut...

'Nije ova utakmica u kojoj imamo rezultatski imperativ. U svakom slučaju trebamo težiti pobjedi radi atmosfere i radi svega što se događa oko nas. U svlačionici je situacija homogena, normalna i uobičajena. A i ovo sve što je oko reprezentacije čini mi se da je 'deja vu', uvijek isto'.

Što onda očekuje od utakmice sa Škotskom?

'Očekujem prije svega da budemo koncentrirani. To nas je koštalo ovih zadnjih neuvjerljivih izdanja, jer su trenutci slabosti, a ne neuvjerljivost tijekom 90 minuta, odlučili o konačnom rezultatu koji je kvario dojam u potpunosti'.

Iako Hrvatskoj zbog žutih kartona koje ima 12 igrača prijeti da dodatne kvalifikacije dočeka oslabljena, Štimac neće kalkulirati.

'Iza ovog dolaze dvije utakmice gdje ćemo morati pokazati pravo lice i kao uvijek do sada, osim jednom, plasirati se na veliko natjecanje'.


Pobjeda u Škotskoj bi dobro došla za povratak samopouzdanja u reprezentaciji?

'Mene ne treba podizati, a ni njih. Već su bili u ovim situacijama izloženi i kritikama i pohvalama tijekom jednog kvalifikacijskog ciklusa. Dakle, ništa novo, pred nama je play off, sačekat ćemo ga i pripremit se dobro i ići tamo gdje treba', rekao je Štimac i za kraj otkrio ima li želje za dodatne kvalifikacije?

'Imam, Francusku'.