FIFA_SP_2018.svg

VJEROVAO JE U SUBAŠIĆA

Štimac se našalio na račun oca i sina Schmeichela; upozorava i na jedan detalj vezan uz igru Rusije!

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom nova je velika utakmica. Riječ je o četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv domaćina turnira, Rusa, a ogled će se igrati u subotu u 20 sati na olimpijskom stadionu u Sočiju. Komentar za tportal na temu Danaca i Rusa dao je Igor Štimac

Još se uvijek ne stišavaju dojmovi nakon teške i stresne utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva, u kojoj je Hrvatska tek nakon udaraca s 11 metara izbacila Dansku.

Jer osim što je Hrvatska već u prvoj minuti primila gol, a potom na terenu djelovala usporeno, u 116. minuti dogodio se i promašaj kapetana Luke Modrića iz kaznenog udarca.

>> Luka Modrić jako emotivno proslavio je ulazak u četvrtfinale; javno je rekao što više nikada neće raditi!

I tko zna kako bi na neke druge igrače taj promašaj djelovao, ali na Modrića je djelovao poticajno. Odnosno nije ga obeshrabrio, pa se i u seriji udaraca s bijele točke primio izvođenja. Tog puta bio je uspješniji od Kaspera Schmeichela.

'Nisam klonuo duhom kad je Luka promašio, nastavili smo pritiskati i govor tijela naših igrača sugerirao je optimizam', rekao je za tportal Igor Štimac, bivši reprezentativac, a potom i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije koji je sudjelovao u pobjedi nad istim ovim protivnikom 1996. godine u Sheffieldu.

Zanimljivo, i tada je na golu bio Schmeichel. Bio je to Peter, otac aktualnog reprezentativnog vratara. Inače, tata Peter u Rusiji je bio kao posebni Fifin predstavnik te je s tribina vrlo energično pratio dvoboj.

No Štimac otkriva kako je vjerovao i u nekadašnjeg igrača Hajduka Danijela Subašića.

'Najiskrenije, vjerovao sam da Suba može pokopati radost tate i sina golmana Danaca', brutalno iskren bio je Štimac kada su u pitanju otac i sin Schmeichel.

>> Subašić ispisao povijest SP-a pa iznenadio svojim komentarom drame!

Sad je pred Hrvatskom okršaj za polufinale, a protivnik je domaćin Rusija.

'Očekuje nas vrlo slična utakmica, jednako smo prazni jedni i drugi... Dzjuba, Ignaševič, Smolov i Žirkov nose opasnost. Jedan detalj je jako važno istaknuti; jako su opasni iz prekida pa će naša defanzivna linija morati biti posebno oprezna u skok igri. Individualno smo puno jači, no oni neće srljati. Mi ćemo morati procijeniti koliko energije imamo za juriše. Ante Rebić je sigurno ima, dok Marija Mandžukića, Luku Modrića i Ivana Rakitića treba maksimalno osvježiti do subote', dodao je Štimac i za kraj proučio:

'Igra naše obrane garantira nam nulu, odnosno da nećemo primiti gol. A siguran sam da ćemo im zabiti barem jedan ili dva gola.'

Dakle, nema sumnje. Hrvatska prolazi u polufinale.

Neki navijači već su počeli planirati put u Moskvu na polufinale koje je na rasporedu 11. srpnja.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal