prvenstvo iz snova

Ovo je put Hrvatske do finala Svjetskog prvenstva: Prilika kakva se neće ponoviti!

02.07.2018 u 08:52

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija teško izborenom pobjedom protiv Danske ušla je u krug osam najboljih izabranih vrsta svijeta, a put do finala otvoreniji je nego ikad, s obzirom na momčadi koje našima stoje na putu u nastavku natjecanja...

Hrvatska je boljim izvođenjem penala slomila odlične Dance u Nižnjem Novgorodu ove nedjelje i tako ušla u četvrtfinale SP-a te srušila negativnu tradiciju ove generacije koja nikad nije pobijedila u nokaut utakmici na nekom velikom natjecanju.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Već sada je Dalićeva izabrana vrsta ostvarila drugi najveći uspjeh u povijesti hrvatske reprezentacije, ali to definitivno ne bi trebao biti kraj.

Naime, s puta su se našima maknuli i Španjolci neočekivanim porazom od domaćina, u utakmici koja sigurno nije prestrašila nijednog hrvatskog navijača. Nogomet koji su igrali Rusi, bunker i izbijanje lopte što dalje od gola, bio je takav da može upaliti jednom prilikom, ali teško i dvaput zaredom pa će hrvatska kreativna družina definitivno 7. srpnja s početkom u 20 sati u Sočiju biti u ulozi favorita, bez obzira na podršku protivniku s tribina.

Ako Hrvatska prođe dalje, ponovit će uspjeh famozne 'vatrene' generacije koja je igrala u polufinalu 1998. godine, ali mogla bi napraviti i korak više. Naime, na stadionu Lužnjiki u Moskvi u srijedu 11. srpnja s početkom u 20 sati protivnik bi našima trebao biti netko od ove četiri reprezentacije: Švedska, Švicarska, Engleska ili Kolumbija. Sve su ove momčadi pokazale slabosti i Dalićeva reprezentacija imala bi šanse protiv svakog.

Utakmica za treće mjesto na rasporedu je u Sankt Peterburgu od 16 sati u subotu 14. srpnja, a dan kasnije je veliko finale u Moskvi s početkom u 17 sati. Uvjereni smo da će tog vikenda i hrvatska reprezentacija biti u akciji...

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube