TVRDA UTAKMICA

Štimac se nada pobjedi u derbiju začelja protiv Istre

08.03.2015 u 11:33

Bionic
Reading

U drugom nedjeljnom dvoboju 24. kola MAXtv Prve lige (Arenasport3, 17h) Zadar pobjedom protiv Istre može pobjeći sa samog začelja, no može li Štimac probiti čvrstu formaciju Igora Pamića?

Zadar je tijekom tjedna treba odraditi obveze u Kupu, no zbog velikih kiša utakmica sa Splitom je odgođena. Mali predah je dobro došao treneru Štimcu da još posloži svoje redove, odmori igrače i s njima odradi još pokoji trening. Iako ima još dosta kola do kraja, ovo je već sada jedna od onih 'biti ili ne biti' utakmica za domaće. Usameljeni su na dnu, pobjedom bi s njega pobjegli. O situaciji uslijed mogućeg poraza nitko ne želi ni razmišljati.

Iako susjed na ljestvici, Istra nije lagan suparnik. Dovoljno govori statistički podatak da imaju dva boda više iako su ostvarili jednu pobjedu manje. Puno neriješenih rezultata i čak 20 primljenih golova manje od Zadra govori samo jedno.

'Njih je teško nadigrati. Igraju čvrsto i jako teško gube,' kratko je rekao Štimac te pohvalio Pamića.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Svatko bira igru za koju misli da će mu biti najkorisnija. Ja vjerujem da ćemo mi danas biti dijametralno suprotni od onoga kakvi smo bili protiv Zagreba. Moramo biti djelotvorni na svakom dijelu terena,' dodao je trener Zadra.

Poslije te utakmice protiv Zagreba se žalio na neravan travnjak, ovaj put bi on mogao biti malo bolji. Unatoč kiši i lošem vremenu, probalo ga se očuvati i dovesti u red koliko je to moguće.

U namjeri da probije bunker Istre, domaćinu će od velike pomoći biti novo pojačanje Ivan Krstanović. Visoki napadač odličan u skok igri, dolazi kao naručen za dvoboj u kojem se očekuje puno visokih lopti i malo prostora iza leđa obrane.

Zbog ozljeda nema Hrgovića, Solomona i Milinkovića, no realno tek je izostanak ovog prvog hendikep vrijedan spomena.

Istra je na uzvrat Kupa u Maksimir otputovala bez previše ambicija. Možda bi na koncu završilo drugačije da je Špehar realizirao kazneni udarac kod 0:0, ovako je Dinis samo minutu kasnije (37.) dobio crveni karton i tu je priča bila gotova. Nitko se u Puli nije previše bavio tim ispadanjem, u fokusu je bio današnji dvoboj.

'Potpisao bih bod prije utakmice. S obzirom na situaciju remi bi bio dobar rezultat jer bi na taj način Zadar ostao bez dva boda,' pragmatičan je trener Pamić.

Uz Zadar ga vežu dobra iskustva. Iako rezultat nije svaki put bio pozitivan, igra je u pravilu vrlo dobra.

'Zadar će s Krstanovićem biti puno opasniji. Dolaskom takvog igrača momčad će imati više samopouzdanja. A, mi moramo biti jako oprezni poslije njihovih prekida,' rekao je Pamić.

Rošade u sastavu su njegova realnost, što iz želje što iz potrebe. U Zadar nije putovao vratar Brkić zbog lakše ozljede, umjesto njega će na gol vjerojatno Lovrić.

'Dosta je igrača koji nisu ispunili očekivanja, pa ću vidjeti što napraviti. Špehar je u psihološkoj krizi, Pavlović je zbog viroze preskočio neke treninge, dvojim što sa Zvonkom Pamiće, koga staviti u paru s Matošem...,' razmišljao je na glas Pamić.

Uz spomenutog Brkića sigurno neće biti ni kažnjeog veznjaka Dinisa koji se još nije nametnuo u Puli. Radonjić će, čini se, susret započeti na klupi.