NIJE PROŠAO PRIPREME

Štimac: Modrić je naš jedini problem

14.08.2012 u 15:09

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac, kapetan Darijo Srna te Niko Kranjčar na današnjoj su konferenciji za novinare najavili kako će hrvatska reprezentacija u sutrašnjoj prijateljskoj utakmici protiv Švicarske na splitskom Poljudu ići na pobjedu

Ta pripremna utakmica, naglašava Štimac, iznimno je važna uoči početka kvalifikacijskog ciklusa za SP 2014. radi stvaranja pozitivnog ozračja oko hrvatske reprezentacije.

'Svi naši igrači su jako motivirani za sutrašnju utakmicu protiv Švicarske i prisutna je ozbiljnost, a to me kao izbornika veseli,' istaknuo je Štimac. Po njegovim riječima svi su igrači svjesni da ulaze u novi ciklus u kojem će se svatko morati izboriti za svoje mjesto u reprezentaciji.

'Na stručnom stožeru reprezentacije bit će teška odluka jer trenutačno imamo široku grupu kvalitetnih igrača i pokriveni smo dobro na svakoj poziciji, te neće biti lako napraviti odabir,' kazao je Štimac. Ponovio je kako je trenutačno jedini problem stanje Luke Modrića koji je jedan od ključnih igrača reprezentacije.

'Već je sada evidentno kako će biti poteškoća oko toga da Modrić bude u optimalnoj formi za prve dvije kvalifikacijske utakmice. Mi u stožeru moramo razmišljati o tomu kako koncipirati sve ono što nam predstoji u tim vrlo važnim utakmicama u odnosu na Modrićevo stanje u kojem će biti za te nadolazeće utakmice,' objasnio je Štimac.

Najavio je kako će u sutrašnjoj utakmici nastojati provjeriti sve igrače, te se očekuje dozvola suca da se na sutrašnjoj utakmici može zamjeniti svih 11 igrača sa čime se izbornik Švicarske Ottmar Hitzfeld već složio.

'Naša je želja da sutra u dva poluvremena isprobamo po 11 igrača, ali da pri tomu ne izgubimo vrijednost i ne ugrozimo sebe nego da na kraju pobjedimo,' kazao je Štimac.

Kapetan reprezentacije Darijo Srna je naglasio kako utakmicom protiv Švicarske počinje 'akcija Brazil'.

'Imamo najtežu kvalifikacijsku skupinu do sada i svi znaju da nam je potreban mir i pozitivno ozračje oko reprezentacije,' istaknuo je Srna.

Po njegovim riječima svi igrači su zadovoljni odabirom novog izbornika i stručnog stožera reprezentacije.

'U novom stručnom stožeru su sve bivši veliki igrači koji nam mogu pomoći,' rekao je Srna.

Odbacio je primjedbe novinara da su u proteklim kvalifikacijama za Euro 2012. stariji igrači pokazivali zasićenost u igri.

'Osobno nisam osjetio zasićenost, a imam 95 reprezentativnih nastupa, predstavljam svoju zemlju a kao kapetan predvodim suigrače koji su veliki igrači, ljudi i Hrvati, i svima nam je čast igrati za reprezentaciju,' poručio je Srna.

Niko Kranjčar je istaknuo kako za hrvatsku reprezentaciju nastupaju igrači svjetske klase, te da je favorit u kvalifikacijama za SP 2014.

'Očekujemo izravan plasman na Svjetsko prvenstvo, svjesni smo da je grupa teška, ali vjerujem našim igračima. Istina, sve reprezentacije u našoj su kvalitetne i napreduju, a posebice Belgija koja u posljednjih 30-ak godina nije imala tako dobre individualce i tako dobro posloženu momčad kao sada. Sa Srbijom će biti posebne utakmice, jer obje reprezentacije imaju kvalitetu i puno velikih motiva da dođu do pobjede,' kazao je Kranjčar.

Sutrašnja prijateljska nogometna utakmica igrat će se u sklopu obilježavanja 100. godišnjice HNS-a.