NA METI MNOGIH

Stigla prva ponuda za hobotnicu Paula

10.07.2010 u 15:27

Bionic
Reading

Skupina španjolskih poslovnih ljudi spremna je kupiti hobotnicu Paula koja se proslavila točnim pogađanjem pobjednika nogometnih utakmica na Svjetskom prvenstvu

Španjolci su sakupili oko 30 tisuća eura i svoju ponudu će predati upravi Aquarium Sea Lifea u Oberhausenu da bi doveli Paula na veliku feštu koja se svake godine održava u Carballinu početkom kolovoza.

Ako Nijemci ne žele prodati svoju novu turističku atrakciju, Španjolci bi je tada iznajmili barem tijekom trajanja fešte, gdje bi ovaj glavonožac bio maskota.

U isto vrijeme udruga za zaštitu životnija PETA se bori da hobotnica Paul bude puštena na slobodu u ocean, ali teško da će se Nijemci odreći nečega što im u ovom trenutku donosi dobru zaradu i pozornost svih svjetskih medija.

Isto tako još nije poznato ni hoće li uprava akvarija u Oberhausenu pristati na molbu Španjolaca. Treba spomenuti da se hobotnica mnogima i zamjerila pa bi je rado vidjeli na stolu kao jelo i pitanje je dana kada će stići i novčana ponuda za Paula u kuharskom loncu.