B-UZORAK

Stigla nova loša vijest za Ademija i Dinamo

21.10.2015 u 19:23

Bionic
Reading

Loše vijesti za Dinamo i 'modre' navijače. Dan poslije poraza od Olympiacosa 0-1 u trećem kolu Lige prvaka hrvatski prvak izvijestio je javnost kako je B-uzorak Arijana Ademija također bio pozitivan

Kako piše Dinamo na svojoj web stranici, ponovljeni test, B-uzorak koji je uzet ovom veznjaku nakon utakmice protiv Arsenala (2-1) u prvom kolu Lige prvaka, bio je pozitivan.

Disciplinska komisija o ovom slučaju će odlučivati na sastanku 27. listopada, nakon čega će biti poznato više detalja, a najvjerojatnije i kazna za igrača.

Prema pravilima UEFA-e, GNK Dinamo i sam nogometaš ne smiju ništa komentirati dok ne završi disciplinski postupak.

Podsjetimo, UEFA je otvorila istragu protiv Arijana Ademija nakon što su rezultati dopinške kontrole pokazali da je njegov nalaz bio pozitivan na nedozvoljena sredstva.

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping je u svom dopisu od 9. listopada, nakon brojnih medijskih napisa, istaknuo da je prema novom Svjetskom antidopinškom kodeksu, koji je na snazi od 1. siječnja 2015, propisana sankcija za prvi prekršaj četverogodišnja suspenzija, a ne dvogodišnja, kao što je bilo do ove godine. No Ademiju može biti izrečena i manja kazna uspije li dokazati da u njegovom slučaju postoje olakotne okolnosti.

S obzirom na to da je Ademi bio jedini igrač Dinama koji je bio pozitivan, hrvatskom prvaku zasada ne prijete nikakve sankcije. No bude li još koji igrač pozitivan tijekom natjecanja u Ligi prvaka, moguće je da Dinamo bude novčano kažnjen, da mu oduzmu bod(ove), pa čak i izbace iz natjecanja.