uoči derbija s hajdukom

[VIDEO/FOTO] Ante Čačić otkrio kolike su šanse da se Mislav Oršić vrati u Dinamo

20.02.2023 u 10:06

Bionic
Reading

Dinamo je u 22. kolu SuperSport HNL-a slavio na gostovanju u Varaždinu 3:1. Luka Ivanušec zabio je dva gola za 'modre', Tonio Teklić vratio je varljivu nadu Varaždincima golom za 2:1 prije nego što je kapetan Arijan Ademi u 85. minuti zabio za potvrdu pobjede Dinama

'Veseli me način na koji smo slavili. Došli smo u Varaždin s namjerom da dominiramo, ali u nekim situacijama nam je domaćin mogao doći do gola. Bili smo dominantni naročito u drugom poluvremenu, a pobjeda na ovako vrućem terenu čini me zadovoljnim. Bilo je puno truda, energije, dobrih poteza i rješenja mojih igrača', rekao je trener Dinama Ante Čačić nakon pobjede.

Imao je Čačić razloga za zadovoljstvo, raspucao se Luka Ivanušec baš uoči derbija s Hajdukom (nedjelja, 26. veljače, 15 sati, MAXSport 1, MAXtv).

'Drago mi je da je Luka iskoristio svoje prigode. Imao je veliki post i to će mu puno značiti. Livaković je također imao par dobrih intervencija i daje nam sigurnost', kaže Čačić kojeg brine Dario Špikić koji je zbog ozljede zamijenjen već nakon 30 minuta igre:

  • +17
Varaždin - Dinamo (22. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Dobio je neugodan udarac kramponima, nadam se da će biti sve u redu. Sad je bolno, ali ima osam dana do sljedeće utakmice. Očekujem da će biti spreman za Hajduk. Ostali? Kevin Theophile ima virozu pa nije konkurirao za ovu utakmicu. Malo smo poštedjeli kapetana Arijana Ademija jer je cijeli tjedan bio u virozi... Petar Bočkaj osjetio je zatezanje u butnom mišiću. Boško Šutalo oporavlja se i primiče momčadi. Bruno Petković odigrao je cijelu kup utakmicu u gostima protiv Splita, sad je bio na terenu u drugom poluvremenu, već protiv Hajduka možemo računati s njim u puno većoj minutaži. Vidite da polako vraćamo i Marka Bulata koji dugo nije igrao zbog ozljede', nabrajao je Čačić uz napomenu da su protiv Varaždina debitirali pridošli Mauro Perković i mladi Gabriel Rukavina. Perković je u Dinamo došao ovaj tjedan...

'Nastojimo ga što prije uključiti, sad je bila prilika i uvjeren sam da će vrlo brzo biti igrač na kojeg će Dinamo moći u potpunosti računati. Imao je samo dva treninga s nama, znamo da je vrijedan dečko koji iza sebe ipak ima dosta utakmica u prvoj ligi iako je jako mlad. Još će rasti može pokriti pozicije na lijevoj strani obrane, s njim imamo više rješenja.'

U nedjelju (26. veljače, 15 sati, MAXSport 1, MAXtv) u 23. kolu SuperSport HNL-a na rasporedu je derbi s Hajdukom na Maksimiru.

'Dvoboj protiv Hajduka je vječni derbi, uvijek su tenzije, ali ne mislim da će nakon te utakmice išta biti odlučeno. Želimo učiniti sve da budemo na svojoj razini, na maksimumu i u tom slučaju očekujemo dobar rezultat. Držim da je Dinamo u velikoj prednosti jer imamo utakmicu manje i osam bodova prednosti', kazao je Čačić koji se osvrnuo i na prijelazni rok:

Izvor: Licencirane fotografije

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

'Jako sam zadovoljan, doveli smo igrače koje smo željeli, i to ciljano na neke pozicije. Uostalom, ipak je to zimski prijelazni rok kad se klubovi teško odriču igrača jer dolazi proljetni nastavak nadmetanja u kojem imaju svoje ciljeve. Ne idemo na 'promenadu' u svlačionici, već nastojimo gledati u svoju školu, na koje igrače možemo računati. Imamo dovoljno vremena do ljeta, gledamo dosta igrača.'

U jednom se trenutku čak spominjao i mogući povratak Mislava Oršića...

'Oršićev povratak? To sam negdje pročitao i mogu reći da nije bilo realno... Mislim da nije realno ni to da se vrati u ljetnom prijelaznom roku. Ja sam uvjeren da će Oršić kroz ovo proljeće pokazati zašto ga je Southampton kupio. Došao je ondje bez priprema u momčad koja je u natjecateljskom ritmu. Poznavajući Oršića, mogu reći da će svojom kvalitetom i pokazati zbog čega su ga Englezi kupili i da će iskoristiti svoju priliku', zaključio je trener Dinama Ante Čačić.

Standings provided by Sofascore

Više statistika potražite OVDJE.