Logo (1)

Tri poraza susjeda

Srpski mediji raspisali se o porazu od Hrvatske i debaklu na Euru; Kurir ih pokopao uz naslov 'Kraj brukanja'. Ali to nije sve

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 14.01.2020 09:04
  • Objavljeno 14.01.2020 u 08:57
Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatska u Grazu, u rezultatski nevažnoj utakmici, bila bolja od Srbije 24:21 zanimljivo je bilo čitati komentare u medijima iz susjedne države koji su očito jedva dočekali da ova noćna mora napokon završi

U tri utakmice na Europskom prvenstvu rukometna reprezentacija Srbije doživjela je tri poraza. Nakon prva dva znali su da idu kući i pokušali su barem malo popraviti dojam u posljednjoj utakmici protiv Hrvatske, ali dogodio im se nevjerojatni hrvatski golman Marin Šego.

Doslovno je izludio srpske igrače svojim obranama iako treba reći kako je Srbija bila punih 45 minuta konkurenta i opasna. No, Duvnjak i društvo ipak nisu dozvolili da ih u atmosferi kakva se viđa samo u našim dvoranama nadigla baš Srbija.

>>> Oduševit će vas reakcija junaka velike pobjede hrvatskih rukometaša; kako je Šego Srbima rekao: NE!

Tako je Srbija s nula bodova na ljestvici i porazima od Bjelorusije, Crne Gore i Hrvatske završila svoj put, a očekivano pokopali su ih i gotovo svi srpski mediji. Većina njih nastup svoje reprezentacije smatra sramotnim, pa je tako Kurir naslovom 'Brukanju rukometaša došao je kraj: Hrvatska prejaka za Orlove, Srbi se vraćaju kući' sve rekao.

'Prije sedam godina Srbija je bila vicešampion Evrope, a sada je doživjela totalni debakl!', piše na kraju članka u Kuriru.

Informer je naslovom 'Srbija nemoćna i protiv Hrvata! Neslavan kraj učešća na Evropskom prvenstvu, Orlovi se bez pobjede vraćaju kući!' sve rekao uz dodatak:

'Nije moglo protiv Belorusije, pa ni protiv Crne Gore, a ni sa Hrvatima naša selekcija se nije provela bolje. Treći poraz u isto toliko mečeva za kraj učešća na Evropskom prvenstu', piše u izvještaju.

Telegraf je pokušao ići na maksimalno pozitivni naslov: 'Hrabra Srbija porazom od Hrvatske se oprostila od EP!' uz dodatak i objašnjenje kako 'zbog prethodna dva poraza selekcija Srbije nije imala šanse za plasman u drugu fazu takmičenja.'

Portal Alo.rs donosi naslov: 'Orlovi poletjeli visoko protiv Hrvata, a onda se približili suncu. Kraj znate'.

Slično su u naslovu sve rekli i s portala Mondo.rs: 'Sjajan početak, očekivano loš kraj: Hrvatska ipak prejaka za Orlove'.

I B92 pokušao je smiriti tenzije i negativnu atmosferu pa su tako uz naslov 'Srbija poražena od Hrvatske za kraj Evropskog prvenstva' objavili i nekoliko pozitivnih članaka nakon dojma koji su igrači Srbije ostavili protiv Hrvatske.

  • +17
Hrvatska - Srbija, 3. kolo, skupina A, Euro 2020. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal