KAKVA NAJAVA

Srpski borac pred borbom karijere u UFC-u otvorio dušu: U Zagrebu sam prošao pakao i netko sad mora platiti za to

29.08.2020 u 20:53

Bionic
Reading

Austrijski borac srpskih korijena Aleksandar Rakić odradio je posljednju najavu svoje borbe protiv Anthonyja Smitha na UFC-ovom spektaklu Fight Night u Nevadi

Nema sumnje kako je ispred Aleksandra Rakića više ispita uz veliki ulog. Prije svega ima zadatak protiv Anthonyja Smitha još jednom potvrditi svoj talent i kvalitetu. Naravno, tu je i onaj najvažniji ispit, mora pobijediti u borbi koja ga može dovesti u Top 5. Svima je jasno kako se divizija trenutno otvara na više različitih načina te da ima više boraca koji dobrom izvedbom mogu odmah uskočiti u krug potencijalnih izazivača, piše Fight Site.

Možda bi Rakić već bio tamo da u prosincu prošle godine nije poražen od Volkana Oezdemira. Zapravo, on na tu borbu više ne gleda kao na poraz te vjeruje da je takav i stav UFC-a. Smatra da mu u suprotnom ne bi namijenili Smitha kao protivnika u ovoj borbi, ujedno glavnoj borbi večerašnjeg Fight Nighta.

'Ako moram još koji put izgubiti, neka svaki put izgubim tako jer to nije bio poraz. Svi znaju da sam pobijedio u toj borbi, uključujući UFC. Naime, samo par mjeseci kasnije ponudili su mi novi ugovor i borbu protiv Smitha koji je rangiran bolje od Volkana. To mi je bilo dovoljno da shvatim kako oni znaju tko je pobijedio tu borbu u Koreji', rekao je Rakić u razgovoru za UFC.com.

Pripreme za borbu odradio je u zagrebačkom American Top Teamu, gdje je doveo svoj cijeli uži tim, ali je isto tako radio i s najboljim domaćim borcima poput Ivana Erslana i Ante Delije. Otkrio je kako je bilo naporno i teško, ali da je sad vrijeme da se sve to isplati.

'Ovo je svakako najveća borba moje karijere, također i najvažnija. Nisam dva mjeseca bio s obitelji. U Zagrebu sam prošao pakao i netko sad mora platiti za to. To će biti Anthony Smith. U subotu ću poslati značajnu poruku', dodao je Aleksandar, koji shvaća da protiv sebe ima dobrog protivnika, no isto tako i borca kakve mora pobjeđivati ako želi preuzeti vrh:

'Anthony je iskusan borac. Odradio je pet rundi protiv Jona Jonesa i borio se protiv bivših prvaka, po tome je svakako dobar protivnik za mene. Uistinu ima lavovsko srce, kao što mu nadimak govori. Mentalno je vrlo jak i može primiti puno udaraca, ali je sposoban i završiti borbu. No, ja sam najekspozivniji borac u diviziji. Zbog toga me zovu 'Rocket'. To ću u borbi i pokazati.'

Upravo bi eksplozivan pristup mogao biti pravi put prema pobjedi. Što ona bude uvjerljivija i brža, Rakić bi mogao imati bolje reference za zauzimanje što bolje pozicije u vrhu. Kako je Jon Jones isti napustio, otvorena je utrka više boraca gotovo jednake startne pozicije.