SVI PRIČAJU SAMO O TOME

Srna progovorio o Šahtarovoj sramoti

21.11.2012 u 08:25

Bionic
Reading

Za vrijeme utakmice petog kola Lige prvaka između Nordsjaellanda i Šahtara (2:5) gosti su zabili pogodak koji nije u skladu s fair playom, što je izazvalo ogorčenje domaćina

U 26. minuti dogodilo se sudačko podbacivanje, a igrač Šahtara poslao je loptu na suparničku polovicu. Gostujući napadač Luiz Adriano, umjesto da je prepustio loptu domaćinu, uzeo ju je pokraj iznenađenih igrača danskog prvaka, predriblao vratara i zabio za 1:1.

Nakon dvoboja više se pričalo o toj situaciji nego o uvjerljivoj i zasluženoj pobjedi ukrajinskog prvaka koji je kolo prije kraja igranja po skupinama osigurao nastup u osmini finala.

'Ne znam je li Šahtar skupina lopova, ali neki od njegovih igrača, osoblja i trenera su bez morala. U mojem svijetu to je nesportsko ponašanje i crveni karton za Adriana bio bi sasvim prikladan', rekao je trener Nordsjaellanda Kasper Hjulmand, spomenuvši i kapetana gostiju Darija Srnu.

Naime Šahtar je uskoro primio drugi pogodak, što je pomalo smirilo situaciju. Gosti ga nisu namjerno pustili iako su to neki htjeli, poput hrvatskog reprezentativca.

'Srna je izgledao kao da želi pustiti nam da zabijemo i drugi su se složili. Neki njihovi igrači gledali su prema klupi, no nitko nije znao što će se dogoditi', otkrio je Hjulmand.

No u toj akciji Stepanenko je zaustavio Stokholma pa je to izazvalo još veći bijes domaćina. Srećom, uskoro je pao taj drugi pogodak danske momčadi pa je dvoboj krenuo u mirnije vode, a na kraju je Šahtar uvjerljivo slavio.

U vezi s tim događajem oglasio se i kapetan Darijo Srna.

'Adriano je rekao da nije vidio tko je zadnji igrao, zatim smo htjeli pustiti pogodak, ali je Stepanenko zaustavio protivnika. Naša zbunjenost dovela je takve neugodne epizode. Osvojili smo loptu, ali vidjelo se sljedećih pet minuta da smo igrali nemarno. Nakon što su zabili za 2:1 počeli smo igrati našu igru', jasan je bio Srna.