ODLAZAK K-1 VELIKANA

Sredio Cikatića i Cro Copa, a u 43. iznenada preminuo

14.02.2012 u 16:27

Bionic
Reading

Tužna vijest zadesila je svijet kickboxinga. Južnoafrički borac Mike Bernardo je preminuo. Jedna od K-1 legendi napustila nas je u 43. godini života

Šok u svijetu borilačkih vještina, jer više nema jednog od omiljenih K-1 boraca, koji je od 2004. uživao u mirovini. Još nisu poznati razlozi iznenadne smrti Mikea Bernarda (sumnja se na samoubojstvo), a na njegovoj Facebook stranici fanovi, štićenici i sportski suparnici počeli su ostavljati poruke sućuti.

Mike Bernardo je u boksačkoj karijeri ostvario omjer od devet pobjeda te po jednog poraza i neodlučenog meča, dok je u kickboxingu iz 77 okršaja u 54 izašao podignute ruke (45 nokautom), a u 18 navrata je gubio (još tri neodlučena meča i dva nevažeća).

Pobjeđivao je kickboxing velikane poput Petera Aertsa, Andyja Huga, Mirka Filipovića, Branka Cikatića, Sama Greca, a najveći uspjeh mu je finale K-1 Grand Prixa 1996. kada je poražen baš od Švicarca Huga koji nas je isto također prerano napustio, u 35. godini (2000, leukemija).

Inače, Bernardo je Cikatića svladao tehničkim nokautom u prvoj rundi 7. rujna 1997. u prvom kolu K-1 Grand Prixa (Osaka). Novi susret protiv Hrvata dogodio se je 3. listopada 1999. kada je Južnoafrikanca srušio Filipović (Osaka), ali mu se Bernardo revanširao 9. listopada 2010. u finalu K-1 turnira u Fukuoki (tehnički nokaut, prva runda).

Mike Bernardo iz najboljih dana


Mike je dobio i Cro Copa