otkRio detalje

Srebrni Tin Srbić vratio se u Zagreb, a prvo što je napravio ispričao se mami: Sorry ako si radila kelj, stvarno nisam gladan

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 05.08.2021 09:33
  • Objavljeno 04.08.2021 u 23:38
Bionic
Reading

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić, koji je u utorak osvojio srebrnu medalju u finalu preče na olimpijskim igrama u Tokiju, osiguravši Hrvatskoj osmo odličje, u srijedu navečer već je bio u Zagrebu. Na aerodromu su ga dočekali obitelj i prijatelji

Nakon naslova svjetskog prvaka 2017. godine u Montrealu, svjetskog srebra dvije godine, poslije u Stuttgartu pa dva europska srebra u posljednje dvije godine, Tin Srbić osvojio je medalju koju je sanjao i priželjkivao od trenutka kad je prvi put ušao u gimnastičku dvoranu.

Srbić se u finale natjecanja na preči plasirao s trećim rezultatom (14,633), a ispred njega bili su samo Kazahstanac Milad Karimis i sjajni mladi Japanac Daiki Hashimoto.

Potom je započelo desetodnevno čekanje na finalni nastup. U finalnu vježbu je ugradio dodatni element, podigao svoju početnu ocjenu za tri desetinke i za svoj nastup zaradio 14,900 bodova, najviše u karijeri na velikim natjecanjima.

Već u tom trenutku je bilo jasno da Tin ima najmanje broncu, a do kraja natjecanja uspio ga je prestići još samo 19-godišnji Daiki Hashimoto, najmlađi olimpijski pobjednik u višeboju u povijesti, koji je za svoju vježbu na preči opet dobio ocjenu iznad 15 bodova (15,066).

Poput Miše Kovača, Tin Srbić je po dolasku u Zagreb, u zračnu luku 'dr. Franjoi Tuđman', samo digao ruke i pozdravio okupljenje, obitelj i prijatelje. Osvajaču olimpijskog srebra obratio se izaslanik predsjednika republike Hrvatske Zorana Milanovića, Željko Jovanović i pohvalio Tina. A nakon toga se obratio i sam osvajač srebra.

'Dobra večer svima. Puno se priča, a ja ću samo reći da sam bio jako sretan još prije dvije godine kad smo se uspjeli plasirati na OI jer je to bio moj san cijeli život. Ova medalja je samo nagrada nekog rada od 20 godina, od mame i tate, obitelji, kluba, tete Mimi, svih koji su bili uz mene. Nadam se da će ovo stvarno pomoć djeci da krenu jednim dobrim putem. Mislim da se to mora kod nas promijeniti, djeca se puno više moraju baviti sportom jer je društvo kao takvo puno bolje kad smo zdravi i aktivni. Nadam se da će to djecu potaknuti da pokušaju živjeti svoje snove kao što ih ja živim. A sad moram reći, mama sorry ako si radila kelj, stvarno nisam gladan', našalio se Tin Srbić, a kako prenose 24 sata, Srbić je komentirao i brojne padove u finalu.

'Us*o sam se. Kad sam vidio kako svi padaju, rekao sam 'aha to je jedno od finala u kojem svi padaju'. Prošlo mi je kroz glavu da idemo na slabiju vježbu, ali kad sam digao ruke rekao sam si da je ovo jedna prilika koju moram iskoristiti'.

  • +10
Tin Srbić osvojio srebro u Tokiju Izvor: EPA / Autor: TATYANA ZENKOVICH
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal