razlog za osmijeh

Srbin 'očerupao' Portugalce; u travnju će mu na račun sjesti neočekivani milijuni eura...

29.03.2020 u 18:37

Bionic
Reading

Siniša Mihajlović (51) u Hrvatskoj nije omiljeni lik, no bio je sjajan nogometaš, a danas je uspješan trener koji je nedavno pobijedio opaku leukemiju. U ovim teškim tjednima kad pandemija koronavirusa hara svijetom i ubire desetke tisuća života Mihajlović ima razloga za zadovoljstvo

U ljeto 2018. godine Siniša Mihajlović je preuzeo mjesto glavnog trenera lisabonskog Sportinga. U Portugal je stigao nakon dvije sjajne sezone u Torinu s kojim je radio čuda u Serie A.

No, srpski je trener nakon samo devet dana angažmana, doslovno pred početak sezone - dobio otkaz! Naime, preko noći je 'palo' staro čelništvo Sportinga, ono koje je s Mihajlovićem potpisalo trogodišnji ugovor, a novi ga jednostavno nisu željeli...

I tako je Srbin doslovno preko noći ostao bez posla, samo nekoliko dana uoči starta sezone kad su svi klubovi već imali kompletirane stručne stožere. Kako se s novim vodstvom Sportinga nikako nije uspio dogovoriti za otpremninu, Mihajlović je podigao tužbu. U međuvremenu se Mihajlović vratio u Italiju te je početkom 2019. godine preuzeo momčad Bologne koju i danas vodi.

  • +5
Serie A, Lazio – Bologna Izvor: Profimedia / Autor: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

I sada je CAS (Međunarodni sud za sportsku arbitražu) presudio kako je Sporting dužan Siniši Mihajloviću isplatiti cijeli ugovor, točnije - tri milijuna eura! Bez obzira na trenutnu situaciju u kojoj su zbog pandemije koronavirusa zaustavljena sva sportska natjecanja, pa tako i ona nogometna, Sporting mu cijelu svotu od tri milijuna eura mora isplatiti najkasnije do kraja travnja ove godine!

Tako Siniša Mihajlović sada ima tri milijuna razloga za osmijeh iako zbog svoje teške zdravstvene situacije - preboljene leukemije - mora biti u strogoj izolaciji u Rimu kako se ne bi zarazio koronavirusom.