PRETJERALI S OPTIMIZMOM

Srbija uvjerena u pobjedu: Hrvati uvijek prođu kao 'bosi po trnju'!

17.08.2016 u 13:02

Bionic
Reading

Srpska javnost sigurna je da njihova košarkaška reprezentacija ulazi kao favorit u dvoboj četvrtfinala, unatoč tome što je Hrvatska završila prva u svojoj skupini. Vjeruju da će Miloš Teodosić biti čovjek odluke, a optimizam temelje na međusobnim okršajima iz prošlosti...

Srpski mediji odišu optimizmom uoči dvoboja njihove košarkaške reprezentacije s Hrvatskom, uz ponešto njima sklonog dizanja tenzija kao prije svakog međusobnog okršaja izabranih vrsta dvije susjedne zemlje.

Kurir opisuje iskustva hrvatskih košarkaša sa Srbijom kao 'prolazak bosog kroz trnje', a Mondo vjeruje da bi se mogla ponovo dogoditi odluka u posljednjoj sekundi, kao 1997. godine u Barceloni kada je sadašnji izbornik Saša Đorđević pogodio čudesnu tricu.

Kao čovjeka odluke vide Miloša Teodosića koji je vođa ova talentirane reprezentacije.

'On je istinski majstor, ima košarku u malom prstu, iskusan je i rođeni pobjednik. Njegova inspiracija će, uvjeren sam, odvesti Srbiju među četiri najbolje ekipe na Olimpijskim igrama,' prenosi Mondo izjavu Dejana Milojevića, bivši košarkaš i sadašnji trener Mega Leksa.

Sve je to lijepo, ali srpska javnost mora biti svjesna da ova hrvatska generacija mijenja trendove i može pobijediti svakog. Mogli bi se neugodno iznenaditi...