odužili se pregovori

Srbija nakon dugih pregovora dobila izbornika koji se oglasio i rekao što mu je prioritet; Dragan Stojković Piksi potpisao je na tri godine te poslao svima jasnu poruku

03.03.2021 u 13:15

Bionic
Reading

Dragan Stojković Piksi i službeno je imenovan novim izbornik nogometne reprezentacija Srbije

Pregovori su se odužili puna tri mjeseca, a doznaje se kako je legendarni nogometaš Dragan Stojković Piksi, koji dolazi na klupu Srbije nakon što je u prosincu potjeran Ljubiša Tumbaković, potpisao ugovor na tri godine tj. do kraja kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine.

'Presretan sam i u isto vrijeme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti izbornik svoje zemlje. Nisam mogao poželjeti bolji rođendanski poklon. Svjestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako vjerujem u vlastitu kvalitetu, kvalitetu mojih suradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezentacija', kazao je 56-godišnji Dragan Stojković za službenu internetsku stranicu FSS-a.

'Također, osjećam veliku podršku sa svih strana koja će biti neophodna kako bismo ostvarili naše ciljeve. Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali za prva dva mjesta u grupi. Кao što sam nedavno izjavio, moramo biti jedinstveni, ginuti za dres naše zemlje, grb i himnu. Nema drugog načina da se dođe do uspjeha. Rezultat je prioritet, ali isto tako hoću da mi dominiramo, da želimo gol više i mi budemo ti koji će kontrolirati utakmicu', dodao je Stojković.

Podsjetimo, da bi se plasirala na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, Srbija će se morati suočiti s europskim prvakom Portugalcem, Irskom, Azerbejdžanom i Luksemburgom u skupini E europskih kvalifikacija.

Za kraj je još rekao kako je svjestan da će biti i teških trenutaka:

'Da, bit će i teških trenutaka, ali će i tada biti neophodno jedinstvo, vjera i optimizam da će prva sljedeća utakmica biti bolja', završio je Stojković kojem će pomoćnici biti Goran Đorović, Saša Ilić, Bratislav Živković te trener golmana Goran Čumić.

Stojković iza sebe ima bogatu igračku karijeru u kojoj je igrao za Radnički iz Niša, Crvenu zvezdu, Marseille, Veronu i Nagoyu, a 84 puta je igrao za reprezentaciju Jugoslavije.

Trenirao je kineski Guangzhou City i japansku Nagoyu, klub u kojem je završio igračku karijeru.