Tumbakovićev nasljednik

Srbija pronašla novog izbornika nogometne reprezentacije; za mnoge je dolazak legendarnog igrača na klupu Orlova veliko iznenađenje

16.12.2020 u 14:50

Bionic
Reading

Ljubiša Tumbaković više nije izbornik nogometne reprezentacije Srbije, a kao njegov nasljednik spominje se samo jedan pravi kandidat - Dragan Stojković Piksi

Brzo se u Srbiji među nogometnim kuloarima proširila vijest kako će umjesto Ljubiše Tumbakovića, koji nije uspio preko Škotske odvesti 'Orlove' do plasmana na Europsko prvenstvo, na užarenu klupu srpske nogometne reprezentacije sjesti legendarni nogometaš Dragan Stojković Piksi, jedan od najvećih igrača Crvene zvezde u povijesti, koji je trenersko ime stekao daleko od kuće, u Japanu i Kini.

Do siječnja ove godine je radio u Kini gdje je imao status prave zvijezde i milijunski ugovor s momčadi GUANGZHOU R&F FC. Upravo ga je taj ugovor spriječio da i prije preuzme Srbiju, ali sada je slobodan i prepreka nema.

Jedno vrijeme kao ozbiljni kandidati spominjali su se Vladan Milojević i Savo Milošević, ali kada je u priču ušao Stojković doznaje se kako se sve okrenulo u njegovu korist. No, dolazak karizmatičnog Piksija na klupu Orlova za mnoge je veliko iznenađenje. Posao još nije gotov, ali je stigao vrlo blizu službenog potpisa.

Na pitanje je li baš on novi izbornik ,odgovorio je i sami Stojković na gostovanju u emisiji 'Uranak'. 'Istina je da me žele, već je godinama tako. No, moje izjave o tome, u trenucima kada reprezentaciju vodi netko drugi, bile bi vrlo nekolegijalne i neprofesionalne. Nedavno sam tri puta pozvan da vodim kineski Guangzhou Evergrande. Živimo u posebnom vremenu, u posebnim uvjetima... Prebrzo ljudi, i oni mlađi, umiru zbor Covida i to nije šala. Moramo biti odgovorni i poštovati mjere. U trenutku kada su na snazi restriktivne mjere za putovanja, kada bi po mojem dolasku tamo morao biti 14 dana u karanteni, kada ne znam smije li doći moja obitelj i bih li se mogao vratiti u Srbiju... Ne želim biti tamo godinu dana sam i zato sam to odbio', rekao je Stojković pa dodao:

'Razumjeli su me i rekli da sam u pravu. Treba imati i motivaciju da ponovno radite. Ja je nemam zbog cijele situacije. Da bih preuzeo reprezentaciju svi me morate htjeti. Moram to osjetiti. Želim osjetiti podršku, volju i želju. Od ljudi na ulici osjećam ljubav, ali postoje i druge stvari, koje nisu za javnost, koje se moraju riješiti. Vidjet ćemo', zagonetan je ostao Piksi.

Pred Srbijom su zahtjevne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar 2022. godine. Nedavno je održan ždrijeb, a Srbija se našla u grupi A zajedno s njima u borbi za odlazak u Katar su još Portugal, Irska, Luksemburg i Azerbajdžan.

  • +11
Srbija - Škotska, slavlje Škota, kvalifikacije za EP 2021., 12.11.2020. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC