UTAKMICA KRAJNJEG RIZIKA

Srbi u strahu u Albaniji: Možda nećemo igrati!

08.10.2015 u 10:21

Bionic
Reading

Nakon što je kamenovan autobus srpske nogometne reprezentacije u Tirani iz tabora gostujuće reprezentacije poručuju da će o sigurnosnoj situaciji ovisiti hoće li se uopće igrati utakmica...

Podsjetimo, prije godinu dana u Beogradu je izbio totalni kaos na susretu ova dva ljutita rivala. Dron s albanskom zastavom uletio je u teren, a zatim je uslijedila opća tučnjava i prekid, a bodovi su sudskom odlukom na kraju pripali gostima.

Na užas Uefe i ljubitelja nogometa, ovog četvrtka Albanija i Srbija ponovo igraju, a autobus gostiju već je kamenovan na putu s aerodroma prema Tirani. S obzirom da se dvoboj igra u 50 kilometara udaljenom Elbasanu do kojeg srpska ekspedicija nekako mora doći, jasno je da kod gostiju postoji velika briga za sigurnost.

'Svi smo zabrinuti zbog incidenta i razmatramo situaciju da ne dođe do novog. Tražili smo dodatne garancije i ovisno o događajima preduzet ćemo odgovarajuće mjere,' prenosi Mondo.rs izjavu Milivoja Mirkova, povjerenika za sigurnost Srpskog nogometnog saveza.

'Ukoliko procjenimo da je na bilo koji način ugrožena sigurnost naše reprezentacije moguće je da se utakmica i ne odigra,' upozorio je Mirkov.

Kako god večeras završilo, Uefa će se zasigurno pobrinuti da u sljedećim kvalifikacijskim ciklusima Albanija i Srbija više ne budu u istoj grupi, kao što je to već slučaj s Rusijom i Ukrajinom ili Armenijom i Azerbajdžanom.