Dragan Džajić

Srbi su nakon dvije godine izabrali predsjednika Nogometnog saveza; legenda Crvene zvezde bio je jedini kandidat

14.03.2023 u 17:51

Bionic
Reading

Nekadašnji proslavljeni nogometaš, legenda Crvene zvezde i sportski dužnosnik Dragan Džajić (76), u utorak je izabran za novog predsjednika Nogometnog saveza Srbije (FSS) na izvanrednoj sjednici Skupštine NSS-a održanoj u Staroj Pazovi

Sjednici je nazočilo 79 od 85 skupštinara, a Dragan Džajić (76) je jednoglasno izabran na novu dužnost. Dobio je 78 od 79 glasova, jer je sjednicu prije glasovanja napustio predsjednik nezavisnog sindikata profesionalnih nogometaša 'Nezavisnost' Mirko Poledica.

Džajić je bio jedini kandidat, jer je u ponedjeljak svoju kandidaturu povukao nekadašnji kapetan reprezentacije Srbije, Crvene zvezde i Manchester Uniteda Nemanja Vidić.

Nogometni savez Srbije je bio bez predsjednika od 22. ožujka 2021. kad je dotadašnji čelnik Slaviša Kokeza podnio ostavku.

Od tada je vršitelj dužnosti predsjednika bio Nenad Bjeković, koji je bio jedini kandidat za čelnu poziciju na sjednici Skupštine NSS-a koja je bila sazvana za 31. listopada prošle godine. No, do glasovanja nije došlo, zbog nedovoljnog broja nazočnih zastupnika.

U svom nastupnom obraćanju Džajić je rekao da je počašćen time što je dobio priliku voditi srpski nogomet, a kao prioritet u radu Saveza pod njegovim vodstvom izdvojio je plasman i uspješan nastup muške reprezentacije na sljedeće Europsko prvenstvo koje će 2024. biti održano u Njemačkoj.

sve osim nogometa

Učitavanje...