skupina a - 2. kolo

Srbi se nisu oporavili od poraza protiv Hrvatske a Šveđani ih doveli na rub eliminacije

14.01.2018 u 19:57

Bionic
Reading

Nakon poraza od Hrvatske (22:32), rukometaši Srbije doživjeli su poraz i u drugom kolu. Bolji su sa 30:25 bili Šveđani, što znači da se Srbija praktički oprostila od Eura. Doduše, u nekakvom čudesnom raspletu, Srbi bi i mogli proći. Za početak trebaju navijati da Hrvatska pobijedi Island

U prvoj utakmici drugog kola skupine A sastale su se poražene momčadi prvog kola, što je praktički značilo da je i jednima i drugima za prolazak u sljedeći krug igrala samo pobjeda.

  • +12
EP u rukometu, skupina A, 2. kolo, Srbija - Švedska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

No, Šveđani su se očito lakše oporavili od poraza poritv Islanda te je u utakmicu ušla puno bolje. Na poluvremenu je već imala prednost od šest pogodaka (16:10).

S tom prednošću Švedska je ušla u završnicu dvoboja, ali onda su se igrači Jovice Cvetkovića trgnuli i došli su na 'minus dva' (21:23). Briljirali su u tim trenucima Beljanski i Ilić, a postigli su i gol za 'minus jedan'.

Međutim, pogodak Nenadića suci su poništili zbog prijestupa, a to je ujedno značilo i psihički pad Srbije.

Poitvridlo se to i u trenucima kada su Srbi imali dva igrača više, ali nisu iskoristili.

Na kraju je Švedska upisala pobjedu 30:25.

Švedska je četverostruki prvak Europe, a ovom pobjedom su izborili drugi krug jer su u prvoj utakmici poraženi s dva razlike od Islanđana, pa u mogućem krugu tri ekipe imaju pozitivnu gol-razliku. 

Švedsku su do pobjede predvodili Albin Lagergren s pet golova, dok su po četiri postigli Johan Jakobsson, Niclas Ekberg i Lukas Nilsson. Sjajnu predstavu pružio je i švedski vratar Mikael Appelgren koji je meč završio sa 19 obrana. U selekciji Srbije istaknuo se Nemanja Ilić s pet golova, dok je Petar Nenadić postigao četiri pogotka.