sve dam, samo da prodam...

Srbi ponosno objavili da su svoju nogometnu ligu prodali Kinezima; iznenadit će vas koliko su novca dobili

28.03.2019 u 15:00

Bionic
Reading

Predsjednik Zajednice klubova Superlige Dragomir Lazović potvrdio je za srpske medije kako će kineska grupacija Linglong sljedeće tri godine biti glavni sponzor srpske nogometne Superlige...

'Tvrtka Linglong su kineski investitori koji planiraju ozbiljne investicije u Srbiji. Kao društveno odgovorna tvrtka došli su na ideju da nam ponude sponzorstvo. Poželjeli su se reklamirati preko srpskog nogometa tako i da njihovo ime nosi naša Superliga', rekao je predsjednik Zajednice klubova Superlige Dragomir Lazović i dodao:

'Ugovor će biti potpisan na tri godine.'

Lijepo je to, Linglong je jedna od najvećih kineskih grupacija s više od 13.000 zaposlenika, a najveći dio proizvodnje otpada na automobilske i kamionske gume (trenutno je među 15 najvećih proizvođača u svijetu!). Već neko vrijeme Linglong ulaže u sport, posebice u nogomet te je jedan od sponzora Juventusa i Wolfsburga.

  • +3
Crvena zvezda - Partizan, Superliga, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Čini se kako su se Kinezi pomalo 'istrošili' u Italiji i Njemačkoj te su Srbima ponudili prilično 'mršavi' ugovor. Naime, godišnje će plaćati 'samo' 420.000 eura za to da srpsko nacionalno prvenstvo nosi njihovo ime i to se - u odnosu na neka druga sponzorstva u svijetu sporta - čini kao 'kikiriki'! No, Srbima će i to biti dovoljno... Realno, dobar je to početak, posebice ako će Kinezi i dalje ulagati.