CRVENE SE SVI

Sramotno i divljačko ponašanje navijača na Poljudu dovelo do reakcije Hajduka

03.09.2023 u 18:03

Bionic
Reading

Nogometaši Istre 1961 u subotu su na Poljudu golom u 11. minuti sudačke nadoknade upisali 1:0 pobjedu nad Hajdukom. No, umjesto opijeni srećom i veseljem, Puljani su kući otišli sa zamotanom i razbijenom glavom

Naime, nakon primljenog gola, frustracije kod pojedinih navijača Hajduka na zapadnoj tribini dovele su do toga da stolicom gađaju suparničke igrače. I pri tom je, ni kriv, ni dužan stradao pričuvni igrač Istre Eric Björkander koji je pogođen u glavu.

S time da je prije toga i Ante rceg dobio udarac nogom u glavu, ostavši nepomično ležati na terenu, zbog čega je sudac morao produžiti utakmicu. A onda je uslijedio divljački ispad i ponašanje neprimjereno sportskom borilištu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Dan nakon svega, stigal je isprika iz Hajduka.

HNK Hajduk čestita NK Istri 1961 na pobjedi. Poraz nikad nije ugodan, ali je sastavni dio sporta. Nažalost, incident koji se dogodio na kraju utakmice u kojem je nepoznatim predmetom pogođen igrač Istre 1961 ne služi nam na čast i bezuvjetno ga osuđujemo. Klupski čelnici su se nakon utakmice odmah ispričali igraču i njihovom klupskom vodstvu, a naši doktori su mu promptno pružili potrebnu medicinsku pomoć.

Ericu želimo što brži oporavak, vjerujemo da je riječ o izoliranom incidentu i nadamo se da se ovako nešto više neće ponoviti jer ovo svakako nije način za iskazivanje ljubavi i privrženosti prema Klubu te samo baca mrlju na sjajan dekor i atmosferu koju naši navijači stvaraju na Poljudu i na stadionima diljem Hrvatske. U pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi.

Sažetak utakmice Hajduk - Istra 1961 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +18
SuperSport HNL: Hajduk - Istra 1961, 2.9.2023. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic