PORAZ DO PORAZA

Sramota na Poljudu. Dok je slavio gol sa zapadne tribine u glavu pogođen igrač Istre

03.09.2023 u 09:52

Bionic
Reading

Nevjerojatnu utakmicu na Poljudu ponovno su pokvarili pojedinci i grupe na tribinama. Istra je slavila protiv Hajduka golom u 101. minuti, a neki 'navijači' Hajduka još jednom pokazali da ne razumiju što znači voljeti svoj klub

Burno je proslavljen pobjedonosni gol Istre na gostujućoj klupi.. A kako i ne bi. Došli su kao apsolutni autsajderi, a onda iz ničega uzeli tri boda lideru prvenstva koji je do tog trenutka bio na 100 posto.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Erupcija oduševljenja Istrinih igrača izazvala je frustracije kod pojedinih navijača Hajduka na zapadnoj tribini. Ni kriv ni dužan stradao je pričuvni igrač Istre Eric Björkander koji je pogođen u glavu. Glava je ubrzo završila u zavoju, nadamo se da većih posljedica neće biti.

Nastala je neviđena gužva, Gosti su tražili potpuno izgubili kontrolu zbog nemile scene. To je dodatno zapalilo tribine.

  • +18
SuperSport HNL: Hajduk - Istra 1961, 2.9.2023. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

No, i prije toga navijači su pokazali nisku razinu sportske kulture. Prihvaćamo da nisu bili svjesni da je nakon nokauta kojeg je doživio u 90. minuti igrač Istre Ante Erceg trebao vrijeme da dođe sebi. Nije odugovlačio s vremenom. Uostalom i Zvonimir Šarlija koji ga je nenamjerno pogodio nogom u glavu mu je priskočio u pomoć, a sudac uredno mjerio vrijeme. U na kraju sve nadoknadio. S obzirom na to kada su primili gol, možda bi za Bijele bilo bolje i da nije.

Kada se Erceg pridigao i sam krenuo s travnjaka ne bi li mu se dalje pružila pomoć, ispraćen je salvom zvižduka s tribina, Umjesto pljeska podrške jer nakon udarca kojeg je primio stvari nisu izgledale dobro.

U notes ulazi i nova bakljada Torcide. Hajduk je izgubio utakmicu, a izgubio će i dobar dio zarade od prodanih ulaznica jer nova kazna slijedi.

Propusta u organizaciji opet je bilo, u obranu klubu činjenica da niti jedan klub na svijetu ne može birati tko će za njega navijati. 

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.